Kokius langus rinktis sodo nameliui?

Natūralu, kad gyvendami mieste vis dažniau pasvajojame ištrūkti į gamtą ir bent keletą dienų pasimėgauti jos teikiamais malonumais. Savaime suprantama ir tai, kad ne kiekvienas gali sau leisti įsigyti didžiulę sodybą ežero pakrantėje, tačiau net ir nedidukas sodo namelis gali kuo puikiausiai patenkinti šį norą atitrūkti nuo miesto šurmulio. Be to, čia galite ne tik atsipūsti ir pailsinti galvą nuo kasdienių rūpesčių, bet ir užsiauginti ekologiškų vaisių ir daržovių, pasisodinti mylimų augalų ir mėgautis jų žiedais bei tiesiog smagiai praleisti laiką kartu su visa šeima. Be abejo, tikras sodas yra kone neįsivaizduojamas be jaukaus sodo namelio, kuriame smagu atsipūsti po visų darbų bei mėgautis šiltomis vasaros naktimis. Na, o kad galėtumėte jame ilsėtis niekuo nesirūpindami, svarbu pasirūpinti kokybišku namelio įrengimu. Vienas svarbiausių elementų, be abejo, yra langai, tad kokį variantą pasirinkti, norint ilgus metus džiaugtis savo įsigytu turtu sode?

Pirmenybė tvariems sprendimams

Natūralu, kad įsirengiant naują sodo namelį, visų pirma imsite žvalgytis ir naujų durų bei langų. Vis dėlto, šiandien, kai kiekvienas neatsakingas pasirinkimas palieka skaudų pėdsaką mūsų planetoje, ypač svarbu susimąstyti apie ekologiškus ir gamtai draugiškus sprendimus. Sodo namelis dažniausiai yra tik sezoniškai gyvenamas pastatas, todėl jame kuo puikiausiai gali tarnauti jau naudoti plastikiniai langai. Galbūt neseniai patys keitėte namų langus, o gal kaimynas ar bičiulis vis svarsto, kur priduoti senus, nebereikalingus langus? Stiklas yra nepaprastai ilgaamžė medžiaga, o pakeitus sandarinimo juostas, pravalius ir sutepus mechanizmus tokie langai gali dar ilgai ir patikimai tarnauti. Maža to, tokie langai dažnai yra ir piniginei draugiškesni – kainuoja mažiau, tačiau kokybė yra išties puiki. Tiesa, jei savo sodo namelyje norėtumėte montuoti naudotus langus, tačiau nežinote, iš kur jų gauti, kreipkitės į Langų sistemas – specialistai pasiūlys jums labiausiai tinkantį variantą, o langus patogiai pristatysime į jūsų sodą.

Dėmesys izoliacijai ir vėdinimo galimybėms

Naudoti plastikiniai langai, sumontuoti namelyje, ne tik pakels jūsų sodą į naują tvarumo lygį, bet ir užtikrins puikią izoliaciją. Juk mažiausiai norėtume pavasariop atvykę apsižvalgyti namelyje užuosti drėgmės kvapą, pajusti skersvėjį ar, visų blogiausia, aptikti pelėsį. Žinoma, dažniausiai iš medžio statomi sodo nameliai „kvėpuoja“ patys, t. y. išgarina perteklinę drėgmę ir neleidžia šalčiui patekti vidun, tačiau prasti langai gali lemti ypač didelės drėgmės kaupimąsi pastato viduje. Renovuoti plastikiniai langai užtikrins gerą drėgmės balansą, neleis prasprūsti skersvėjui ir šalčiui, todėl namelio viduje esantiems baldams ir kitiems daiktams nekils rizika perdrėkti, peršalti ir būti sugadintiems. Vasarą tokie langai taip pat puikiai pasitarnaus – patogios varčios užtikrins visas vėdinimo galimybes, o savaitei palikus namelį uždarą, į jo vidų pateks mažiau kaitros.

Nepamirškite pasirūpinti praktiškais priedais

Tiesa, sumontavus langus sodo namelyje taip pat svarbu pasirūpinti ir jų priedais, kurie užtikrins ramybę bei netrikdomą poilsį. Ne paslaptis, kad gamtos apsuptyje dažnai karaliauja kur kas didesnė vabzdžių įvairovė nei įprastai sutinkama mieste, todėl tinklelis nuo vabzdžių gali tapti tikrų tikriausiu išsigelbėjimu norint visiškai ramiai mėgautis laiku sode. Tinklelius galite rinktis pagal langų atidarymo tipą, o prireikus galite sumontuoti juos ir ant durų – taip apsaugosite savo namelį nuo nepageidaujamų ir įkyriai zvimbiančių svečių. Tegul poilsis sode tampa neįkainojamu!