Veiksniai, lemiantys plastikinių langų kainą

Paprastai langai turi savo tarnavimo laiką, o šiam pasibaigus, būtina planuoti keitimą. Jei ieškote naujų plastikinių langų, svarbu žinoti, kas turi įtakos galutinei jų kainai. 

Vienas iš pagrindinių veiksnių, lemiančių plastikinių langų kainą, yra langų matmenys ir sistemų sudėtingumas. Dideli langai gali reikalauti daugiau medžiagų ir darbo laiko, todėl jų kaina įprastai yra didesnė nei mažesnių modelių. Kainą gali veikti ir pasirinktos medžiagos savybės. Aukštos kokybės plastikiniai langai su energiją taupančiais stiklais ir tvirtais sandarinimo sistemos komponentais gali būti brangesni, tačiau svarbu dėmesį atkreipti į tai, kad jie gali sutaupyti daugiau pinigų per ilgą laiką dėl mažesnių energetinių išlaidų. Tiesa, galutinė kaina gali labai skirtis priklausomai nuo individualių poreikių ir pasirinkimų. Sužinoti preliminarią užsakymo kainą padės plastikinių langų skaičiuoklė. 

plastikiniai langai

Profilio tipas ir stiklo paketai

Plastikinių langų rėmai gaminami iš įvairių PVC profilių, kurie skiriasi savo kokybe, izoliacinėmis savybėmis, ilgaamžiškumu ir dizainu. Kuo aukštesnės kokybės profilis, tuo aukštesnė kaina.

Savo ruožtu stiklo paketai yra esminis lango elementas, turintis įtakos šilumos ir garso izoliacijai. Kainą didina trigubas stiklo paketas ar specialios savybės, tokios kaip saulės kontrolės stiklas ar laminuotas stiklas.

Papildomos funkcijos ir priedai

Dideli arba nestandartinių formų langai yra brangesni dėl sudėtingesnio gamybos proceso ir didesnių medžiagų sąnaudų, o papildomi elementai, tokie kaip mikroventiliacijos funkcija, dekoratyvinės grotelės, apsauga nuo įsilaužimų, gali ženkliai padidinti kainą.

Garantija ir aptarnavimas

Profesionaliai pagaminti ir kokybiškai sumontuoti langai gali kainuoti brangiau, tačiau tai užtikrina ilgaamžiškumą ir efektyvų veikimą. Gamintojų teikiama garantija ir aptarnavimo sąlygos taip pat gali turėti įtakos kainai. Ilgesnė garantija dažnai siejama su aukštesne kaina.

Galiausiai, plastikinių langų kaina priklauso ir nuo papildomai pasirenkamos paslaugos – jei kartu norite demontuoti senus ir montuoti naujus langus, kaina, savaime suprantama, gerokai išauga. Vis dėlto, svarbu paminėti, jog įsigyti montavimo paslaugas yra verta – taip sutaupysite ne tik laiko, bet ir išlaidų.

plastikiniai langai

Profilių spalva ir kitos detalės

Pasirinkus kitą, o ne standartinę baltą spalvą, plastikinių langų kaina, tikėtina, bus aukštesnė. Pasirinktam langui reikės ir papildomų varstymo funkcijų, todėl rakinamos, su vaikų apsauga ar nuo įsilaužimo saugančios rankenelės turės įtakos galutinei kainai. O jei norite, kad jūsų langai turėtų nematomus vyrius, ar į komplektaciją nuspręsite įtraukti plastikinio lango orlaidę ar vidaus ir lauko palanges, jų kaina bus didesnė.

Plastikinių langų skaičiuoklė

Jei nusprendėte senus langus pakeisti naujais, plastikinių langų skaičiuoklė, kurią sudaro vos keli žingsniai, padės sužinoti preliminarią jus dominančio užsakymo kainą. Jums tereikia įrašyti dominančių gaminių kiekį, išmatavimus ir pasirinkti funkcijas bei priedus. Pagal pateiktus duomenis pardavimų skyrius pateiks jums konkretų pasiūlymą.