Namų renovacija: į ką svarbiausia atsižvelgti?

Namų renovacija gali būti įdomus iššūkis tiems, kurie planuoja netrukus persikelti į naujus namus arba nori atnaujinti senus, kad gyventi juose būtų dar patogiau. Prieš pradedant tokį didelį projektą, reikia atsižvelgti į keletą veiksnių. 

Kalbant apie namų pertvarkymo idėjas, galimybės yra kone neribotos. Galite pradėti nuo paprasto projekto, kuriame pagrindinis dėmesys skiriamas kosmetiniams pakeitimams, arba galite pasinerti į didesnį renovacijos projektą, pavyzdžiui, atnaujinti namo apdailą, stogo dangą, stalviršius, plyteles ar grindis. 

Daugelis namų savininkų tokiu atveju naudojasi ir keičiamų langų teikiamais privalumais – taip vienu projektu pagerina energijos vartojimo efektyvumą, estetiką bei namo vertę. 

namu renovacija

Renovacijos priežastis

Prieš pradedant renovaciją pirmiausia vertėtų apgalvoti, kodėl norite atnaujinti savo namus – ar tai dėl papildomo komforto, ar dėl to, kad namas jau yra per senas? O gal ketinate pakeisti gyvenamąją vietą ir norite parduoti būstą?

Galutinė renovacijos priežastis yra svarbus pirmasis žingsnis prieš pradedant planuoti tolimesnius veiksnius.

Langai virtuvėje

Bene vieni populiariausių namų renovacijos projektų, kuriuos sprendžia namų savininkai, yra virtuvės ir vonios kambario pertvarkymas. Abu projektai suteikia galimybę permąstyti langų ir durų panaudojimą erdvėje. Virtuvės ir vonios renovacija patenka į geriausių projektų penketuką, kurie yra ne tik patrauklūs namų pirkėjams, bet ir padidina būsto vertę.

Jei virtuvės remontas yra jūsų projekto dalis, pagalvokite, kaip į dizainą gali būti įtraukti nauji plastikiniai langai. Dėl papildomos natūralios šviesos erdvė taps jaukesnė ir patrauklesnė. Pamėgta langų idėja – langas virš plautuvės, kuris, plaunant indus ar gaminant vakarienę, leidžia stebėti, kaip kieme žaidžia vaikai.

langai virtuveje

Jaukesni vonios kambario sprendimai 

Norėdami pagyvinti tamsų vonios kambarį, pabandykite pakeisti senas plyteles baltomis ir, jei yra galimybė, įmontuokite langą, kad būtų daugiau natūralios šviesos. Aukštai sienoje įmontuoti plastikiniai langai yra puikus pasirinkimas, kai rūpi privatumas. Tamsintų ar matinių stiklų pasirinkimas yra dar vienas būdas leisti šviesai patekti į erdvę, kartu išlaikant ir privatumą.

Dar viena vonios kambario lango idėja yra įstatyti jį prie dušo arba virš vonios. Taip sukuriama šviesi, SPA primenanti atmosfera su ramia natūralia šviesa. Prieš įdėdami naują langą, pagalvokite, kaip jis atrodys tiek iš vidaus, tiek iš išorės. Jūsų pasirinktas lango tipas, dizainas ir spalva neabejotinai papildys bendrą namų dizainą.

Tinkamas interjero dizainas

Namo renovacija suteikia ne tik patogumo, bet ir naujumo jausmą, todėl pasirinkę modernesnį stilių, savaime padidinsite ne tik namo vertę, bet ir visapusišką investicijų grąžą. Tinkamai parinktas interjero dizainas ne tik pritrauks potencialius pirkėjus, bet ir bus malonus jūsų akims, suteiks komforto, kurio nusipelnėte ir kurio laukėte. 

Prieš imdamiesi būsto renovacijos būtinai apgalvokite ne tik interjero ir eksterjero dizainą, bet ir spalvų paletę, baldus, langus, apdailai naudojamas medžiagas.