Stumdomos plastikinės durys – puikus pasirinkimas jūsų namams

Stumdomos plastikinės durys yra gana populiarus pasirinkimas ieškantiems patvaraus, reikalaujančio mažai priežiūros ir energetiškai efektyvaus sprendimo savo būstui. Tvirtasis polivinilchloridas (PVC) siūlo daugybę privalumų, tad tokios durys taps patraukliu variantu tiek viduje, tiek lauke. Nuo puikių izoliacinių savybių iki triukšmo mažinimo, tokios durys taps puikia investicija norintiems atnaujinti savo namus. Aptarkime svarbiausius privalumus ir jų populiarumo priežastis.

Patvarumas

Stumdomos plastikinės durys dažnai montuojamos būtent dėl savo patvarumo, tad tai taps idealiu pasirinkimu laukui. PVC – tvirta medžiaga, atspari puvimui, korozijai ir oro sąlygų poveikiui. Skirtingai nei medis ar metalas, kurie gali būti pažeisti drėgmės, PVC yra neakyta medžiaga, tad ji nesugeria vandens, dėl ko ir neplinta pelėsis. Negana to, tokios durys yra atsparios blukimui ar spalvos pasikeitimui nuo saulės spindulių poveikio, tad šis pasirinkimas pasitarnaus saulėtose vietovėse. Išvengsite ir žalos nuo įvairių smūgių, kas padės apsidrausti, jei gyvenate intensyvaus eismo ar tiesiog judrioje vietovėje. Toks ilgaamžiškumas reiškia, kad PVC reikalauja tik minimalios priežiūros ir laiko daugelį metų – puikus pasirinkimas įvairiems būstams įvairiose vietovėse.

Energinis efektyvumas

Stumdomos plastikinės durys taip pat pasižymi puikiomis izoliacinėmis savybėmis. PVC yra prastas šilumos laidininkas, tačiau neapsigaukite – tai reiškia, kad tokios durys neleis išeiti šilumai. Dėl to tai taps puikiu pasirinkimu žiemą, kai norisi sulaikyti šilumą, ir vasarą, kai jos nesinori įsileisti. Bendras rezultatas – jaukesnė kambario atmosfera ir mažesnės sąskaitos. Be to, kai kurie variantai montuojami su dvigubo ar trigubo stiklo paketais, kurie dar labiau pagerina izoliaciją. Taigi, jei norite sutaupyti ir sumažinti savo anglies pėdsaką, pamąstykite apie PVC duris.

Patogumas

Tokios durys kuriamos taip, kad jas būtų patogu ir lengva naudoti. Skirtingai nei tradicinės varstomos durys, PVC veikia stumdomos takeliu, tad uždarymas ir atidarymas vyksta sklandžiai ir be jokių trukdžių. Šis variantas puikiai tiktų senyviems ar turintiems judėjimo problemų žmonėms, mat varstymas reikalauja tik minimalių pastangų. Ką jau kalbėti apie tai, kad tokias duris galima laisvai montuoti ir namo viduje – sandarikliai ir kita apsauga nuo oro sąlygų padės išvengti skersvėjų, apsaugos nuo nepageidaujamo triukšmo, dulkių ir vabzdžių. Taigi, toks patogumas užtikrins lengvą judėjimą jūsų namiškiams – puiki investicija siekiantiems paprasto, tačiau efektyvaus sprendimo.

Estetika

Stumdomos plastikinės durys yra įvairių spalvų, apdailų ir stilių, tad tai universalus variantas, tiksiantis bet kokiam kambario dizainui. Galima rasti medieną ar kitas natūralias medžiagas imituojančius variantus, galima rasti ir modernesnių, skandinaviškajam minimalizmui atliepiančių sprendimų. Būtent šis universalumas ir leidžia namų savininkams rinktis stilių, papildysiantį jau esamą dekorą, arba padėsiantį sukurti naują ir originalų. Negana to, tokios durys gaminamos įvairiais dydžiais, tad pritaikysite visokioms erdvėms. Rezultatas – estetiškai patrauklus praėjimas, pagerinantis bendrą namų išvaizdą.

Jei visgi abejojate ar neapsisprendžiate, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!