Plastikinės durys terasai: kokį varstymo būdą pasirinkti?

Norėdami praplėsti savo lauko erdvę, pamąstykite apie PVC durų įrengimą – tai gali tapti puikiu būdu sklandžiai pereiti tarp vidaus ir lauko zonų. Galimi keli plastikinių durų terasai tipai: sulankstomos, dvigubos ir stumdomos plastikinės durys, tad gali būti naudinga sužinoti, kuri iš jų labiausiai tiktų jūsų terasai. Aptarkime kiekvieno šių variantų privalumus ir trūkumus ir pasiaiškinkime, kuris pasirinkimas būtų optimaliausias.

Sulankstomos durys

Sulankstomos PVC durys pasižymi unikalia ir modernia išvaizda, galinčia suteikti rafinuotumo bet kokiai lauko erdvei. Šis variantas susideda iš kelių plokščių, kurios susilanksto pačios, tad jas galima plačiai atverti ir sklandžiai sujungti vidų ir terasą. Tai itin universalios durys – jas galima atidaryti iš dalies arba pilnai, atsižvelgiant į oro sąlygas ir jūsų poreikius. Šitaip galėsite mėgautis grynu oru ir saulės šviesa neprarasdami privatumo. Negana to, sulankstomos terasos durys yra ilgaamžės, tad nereikalauja didelės priežiūros: gaminamos iš aukštos kokybės polivinilchlorido, šios durys yra atsparios vandeniui, vėjui ir kitiems permainingų orų faktoriams. Kaip bebūtų, sulankstomos durys gali tikti ne visoms terasoms. Kadangi joms susilankstyti reikia kelių plokščių, tai gali būti ne pats geriausias pasirinkimas siauroms ar mažoms terasų angoms. Be to, pilnai atidaryti plokštes gali užimti daugiau vietos, kas gali netikti siekiantiems maksimaliai išnaudoti turimą erdvę.

Dvigubos durys

Dvigubos (prancūziškos) durys – jau šimtmečius populiarus elegantiškas variantas terasai. Tokios durys susideda iš dviejų dalių, atsidarančių iš centro ir sukuriančių platų praėjimą, pro kurį patenka daug natūralios šviesos ir gryno oro. Vienas pagrindinių ir akivaizdžiausių privalumų – estetinis patrauklumas. Šis pasirinkimas suteikia klasikinės elegancijos bet kokiai terasai. Dar vienas privalumas, itin svarbus šiandien – energinis efektyvumas. Dėl aukštos kokybės PVC medžiagų ir puikios izoliacijos, tokios durys patikimai apsaugo nuo triukšmo ir temperatūros pokyčių – tai itin pravers gyvenantiems triukšmingose ar permainingų orų vietovėse. Deja, dvigubos terasos durys gali tikti ne visais atvejais: abi pusės reikalauja nemažai erdvės pilnam atsivėrimui, tad šis variantas nebus pats praktiškiausias mažesnėms lauko erdvėms.

Stumdomos durys

Stumdomos plastikinės durys pasižymi funkcionalumu, universalumu ir estetiniu patrauklumu – būtent dėl šių savybių šis variantas neretai laikomas optimaliausiu bet kokiai terasai. Tokios durys susideda iš dviejų ar daugiau horizontaliai slystančių plokščių. Bene akivaizdžiausias privalumas – erdvės taupymas. Šiandieną skandinaviškojo modernumo populiarumas dar tikrai neblėsta, tad jo vertybes įsisavina vis daugiau būsto savininkų – praktiškas ir tvarus turimos erdvės naudojimas padeda sumažinti nereikalingų daiktų ir baldų reikmę bei suteikia tvarkos ir estetikos. Stumdomos plastikinės durys taip pat pasižymi puikiu energiniu efektyvumu – aukštos kokybės polivinilchloridas apsaugo nuo permainingų orų ir iš lauko sklindančio triukšmo, tad jūsų namai neabejotinai taps tikra ramybės oaze.

Langų sistemų tinklapyje atrasite daugiau informacijos apie stumdomas plastikines duris ir jų naudą jūsų terasai. Kilus klausimams, visada galite kreiptis į mūsų specialistus – patarsime, apžiūrėsime jūsų būstą, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!