Stumdomos terasos durys – puikus sprendimas mažoms erdvėms

Turėti net ir nedidelę terasą – tikras malonumas. Yra begalė būdų, kaip galima vizualiai padidinti mažą terasą ir maksimaliai išnaudoti jos erdvę. Vienas jų – stumdomų durų įrengimas. Stumdomos terasos durys ne tik padeda sutaupyti vietos, tačiau ir siūlo daugybę kitų privalumų: nuo gražaus kraštovaizdžio ir natūralios saulės šviesos iki vėdinimo ir pridėtinės vertės jūsų būstui. Aptarkime, kodėl gi tokios durys yra sumanus pasirinkimas mažoms erdvės ir į ką derėtų atsižvelgti renkantis.

Maksimalus erdvės panaudojimas

Stumdomos terasos durys puikiai pasitarnaus norint praplėsti mažą terasą. Skirtingai nuo paprastų varstomų durų, stumdomos neužima papildomos vietos, mat jas tereikia paslinkti horizontaliai savo ašimi – šitaip neužklius jokie baldai, dekoracijos ar augalai. Negana to, užtikrinamas sklandus ir lengvas perėjimas tarp vidaus ir lauko erdvių, kas gali ypač praversti, jei namuose gyvena maži vaikai ar senyvi žmonės. Kuriama didesnio ploto iliuzija, kas itin svarbu mažoms terasoms, kur svarbu kiekvienas „kvadratas“. Be erdvės praplėtimo, tokios durys taip pat suteikia estetinio patrauklumo, ypač jei siekiate skandinaviškojo modernumo stiliaus – tokia funkcionali detalė puikiai pritaps. Nesvarbu, ar norite sukurti jaukią poilsio vietą viduje ar lauke, ar tiesiog išnaudoti viską, ką siūlo jūsų maža terasa, šios durys taps protingu ir praktišku pasirinkimu.

Natūrali šviesa ir ventiliacija

Stumdomos terasos durys gali tapti puikiomis pagalbininkėms norint „prisišaukti“ natūralios saulės šviesos į jūsų namus. Įterpus stiklines duris, į kambarį patenka daugiau saulės šviesos, kuri ne tik praskaidrins jūsų erdvę ir sukurs jaukesnę atmosferą, tačiau ir padės sutaupyti – dienos metu nereikės be reikalo jungti lempų, kai erzina net menkiausia prietema. Ką jau kalbėti apie geresnį vėdinimą – iš dalies arba pilnai atslinkę tokias duris leisite grynam orui cirkuliuoti visame kambaryje, kas gali padėti pagerinti bendrą patalpų kokybę ir sukurti jaukesnį mikroklimatą. Tai itin svarbu šiltuoju metų laiku, kai būnant viduje norisi pasimėgauti gaiviu vėjeliu.

Didesnė namo vertė

Stumdomos terasos durys taip pat gali pridėti vertės jūsų būstui. Daugelį namų pirkėjų traukia nekilnojamasis turtas, kuriame yra tiek vidaus, tiek lauko gyvenamosios erdvės, o stumdomos durys gali tapti patrauklia ir patogia savybe, išskiriančia jūsų namus iš kitų rinkos variantų. Be to, tokių durų įrengimas gali būti laikomas ilgalaike investicija, mat suteikia naudos, kuri gali pasiteisinti ateityje. Dar vienas patrauklus faktorius, traukiantis pirkėjus, tai energinis efektyvumas – naudojant energiją taupančius stiklus ir rėmus, tokios durys gali padėti sumažinti šilumos nuostolius žiemą ir išlaikyti namus vėsius vasarą.

Jei mąstote įsirengti tokio tipo duris, svarbu rinktis kokybiškas medžiagas ir profesionalų montavimą. Čia mes ir padėsime – kilus klausimams ar susidomėjus tokiomis durimis, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus.