Lauko durys: į ką investuoti?

Išsirinkti lauko duris iš įvairių medžiagų, stilių, estetikos ir saugumo parametrų gali būti nelengvas iššūkis. Vienas iš variantų, kuris pastaraisiais metais sulaukia itin didelio populiarumo, yra aliuminės lauko durys. Energija, saugumas, komfortas ir dizainas – keturios išskirtinės geriausių aliuminio durų savybės. Be to, daugeliui prieinamiausias pasirinkimas finansine prasme. 

Aliuminio duris renkasi klientai, vertinantys funkcionalumo ir išskirtinio dizaino dermę. Aliuminio sistemos suteikia itin plačias individualaus dizaino galimybes. Plati spalvų bei specialių dangų paletė leidžia pagaminti aliuminio duris, kurios nepriekaištingai dera su pastato eksterjeru bei interjeru, todėl investuoti į jas verta labiausiai.

Geriausias energijos vartojimo efektyvumas

Aliuminio durys išsiskiria puikiomis termoizoliacinėmis savybėmis. Didelio tūrio kelių kamerų profiliai užtikrina puikią šilumos bei garso izoliaciją, o medžiagų stabilumas ir atsparumas temperatūrų kaitai užtikrina ilgalaikį komfortą, todėl gyvenamoji erdvė tampa dar jaukesnė bei energiją taupanti. 

Aliuminės lauko durys gali būti esminis jūsų namo izoliacijos strategijos komponentas, padedantis sumažinti šildymo ir vėsinimo išlaidas ištisus metus.

aliumines lauko durys

Aptakus profilis ir moderni estetika

Aliuminės lauko durys yra modernios estetikos sinonimas. Plonas šių durų profilis maksimaliai padidina natūralią šviesą ir gyvenamosioms patalpoms sukuria erdvumo jausmą, dėl šios priežasties tokios durys yra puikus pasirinkimas šiuolaikinės architektūros projektams. Be to, aliuminio duris galima rinktis iš įvairių apdailos variantų, todėl jų išvaizdą be vargo galite pritaikyti pagal namų stilių.

Kitas svarbus aspektas – priežiūra. Aliuminės lauko durys praktiškai nereikalauja jokios priežiūros. Skirtingai nuo medinių durų, kurias reikia reguliariai dažyti arba beicuoti, ir plienines duris, kurias gali prireikti periodiškai apsaugoti nuo rūdžių, aliuminio durys išlaiko savo išvaizdą įdedant minimalias pastangas. Paprastai pakanka reguliaraus nuvalymo muilu ir vandeniu. Toks mažas priežiūros poreikis taupo ne tik jūsų laiką, bet ir sumažina ilgalaikes priežiūros išlaidas.

Patobulintas saugumas

Saugumo aspektas yra svarbiausias bet kurių namų savininkui. Aliuminio durys užtikrina aukštą saugumo lygį dėl medžiagos stiprumo. Jos yra atsparios įsilaužimams, nes gaminamos su pažangiais užrakinimo mechanizmais, kad būtų užtikrinta papildoma apsauga, suteikianti ramybės jūsų šeimos ir daiktų saugumui.

Aliuminio durys komplektuojamos su automatiniu užraktu, saugiu profiliniu cilindru, ypatingos formos rankena bei kitais saugumą užtikrinančiais elementais.

aliumines lauko durys

Neprilygstantis ilgaamžiškumas ir patvarumas

Aliuminio durys išsiskiria ypatingu patvarumu. Jos yra atsparios rūdims ir korozijai, todėl yra idealus pasirinkimas lauko durims. Skirtingai nei mediena, kuri laikui bėgant gali deformuotis arba pūti, arba plienas, kuris gali rūdyti drėgnomis sąlygomis, aliuminio durys išlaikys savo savybes daugelį metų. Aliuminio durys taip pat yra atsparios ekstremalioms oro sąlygoms, tokioms kaip smarkus lietus ar intensyvi saulės šviesa.

Nors aliuminio durų pradinė kaina gali būti didesnė, palyginti su kai kuriomis kitomis medžiagomis, jų ilgalaikė nauda, ​​įskaitant priežiūrą ir energijos vartojimo efektyvumą, laikui bėgant gali žymiai atsipirkti. Aliuminio durų ilgaamžiškumas reiškia, kad jų tarnavimo laikas yra ilgesnis, todėl nereikia jų dažnai keisti.