Aliuminio lauko durys: ką žinoti prieš perkant?

Tinkamų lauko durų pasirinkimas – svarbus sprendimas. Tai ne tik vartai į jūsų namus, bet ir saugumo, izoliacijos ir estetinio patrauklumo užtikrinimas. Aliuminio durys yra populiarus pasirinkimas dėl savo ilgaamžiškumo, tvirtumo ir universalumo, tačiau prieš pirkdami turėtumėte atsižvelgti į keletą veiksnių ir nuspręsti, ar jie atitinka jūsų ir namiškių lūkesčius. Suprasdami šiuos veiksnius, galėsite priimti pagrįstą sprendimą ir pasirinkti duris, kurios ne tik padidins jūsų namų patrauklumą, bet ir suteiks reikiamą funkcionalumą bei universalumą. Nesvarbu, ar keičiate senas duris, ar renkatės naujas, čia rasite esminę informaciją, kurią turite žinoti prieš investuodami.

Patvarumas ir ilgaamžiškumas

Aliuminio durys yra itin patvarios ir ilgaamžės – dėl savo atsparumo rūdims, korozijai ir kitokiems nuo aplinkos priklausantiems veiksniams, tai yra populiarus pasirinkimas norintiems durų, atlaikančių įvairius gamtos stichijų reiškinius. Aliuminis yra lengva, tačiau tvirta medžiaga, galinti atlaikyti smūgius ir kitokią jėgą, tad ištikimai tarnaus siekiant saugumo. Tai reiškia, kad tokios lauko durys laikui bėgant išlaikys savo formą ir išvaizdą ir nevers jūsų įsigyti naujų anksčiau laiko. Be to, tai optimalus pasirinkimas gyvenantiems jūriniame klimate ar tiesiog drėgnesnėje aplinkoje, mat tokios durys nėra linkusios pūti ar ardytis kaip kitos medžiagos.

Energinis efektyvumas

Tokios durys yra žinomos dėl savo tvirtumo ir ilgaamžiškumo, tačiau yra nepakankamai dažnai liaupsinamos dėl energinio efektyvumo. Aliuminis yra geras šilumos ir šalčio laidininkas, o tai reiškia, kad jis gali lengvai perduoti šilumą ar šaltį iš išorės į jūsų namų vidų – nėra nieko geriau, nei vėsios vasaros ir šiltos žiemos. Kad būtų išvengta šilumos perdavimo, šiose duryse montuojamos šilumos pertraukos – izoliacinės medžiagos, dedamos tarp vidinio ir išorinio rėmo. Kai kurie variantai konstruojami ir su putplasčio izoliacija ar dvigubu stiklu, kad energinis efektyvumas būtų dar didesnis. Taigi, pasirinkę tokias duris ne tik mėgausitės jaukesniu kambarių mikroklimatu, tačiau ir sumažinsite išlaidas.

Dizainas ir priežiūra

Aliuminio durys gaminamos įvairiais stiliais ir apdaila, dėl ko jas dažnai renkasi norintys funkcionalių ir estetiškų variantų. Jas galima derinti prie skirtingų spalvų, stiklo detalių ir plokščių dizaino – tokios galimybės atveria dar daugiau durų namų interjero sferoje. Dar vienas tokių durų privalumas – minimali priežiūra. Priešingai nuo kitų durims gaminti naudojamų medžiagų, šių nereikia reguliariai dažyti ar beicuoti, o minėtasis atsparumas rūdims ir korozijai pasirūpina, kad paviršius išliktų glotnus. Norint užtikrinti geriausią įmanomą tokių durų išvaizdą, tiesiog reguliariai valykite jas muilu ir vandeniu. Kad apsaugotumėte apdailą nuo įbrėžimų ir kitokių minimalių trūkumų, rėmus galite padengti vašku arba poliravimo sluoksniu.

Jei susidomėjote ir kyla daugiau klausimų, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus: patarsime, atsakysime į jūsų klausimus, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!