Apsauginiai tinkleliai nuo vabzdžių ar vabzdžių atbaidymo priemonės: ką pasirinkti?

Vabzdžiai ne tik erzina, tačiau gali net kelti pavojų sveikatai, mat yra liūdnai pagarsėję įvairių alerginių reakcijų, o kartais ir ligų nešiotojai. Norėdami apsisaugoti, siūlome keletą variantų, tokių kaip tinklelius langams ir įvairius vabzdžius atbaidančius produktus. Nors abiem sprendimais siekiama užkirsti kelią šiems įkyruoliams, diskusijos apie tai, kuris pasirinkimas yra geresnis, nesiliauja. Vieni teigia, kad tinklelis yra patikimesnis ir ilgalaikis sprendimas, kitiems labiau patinka iškart veikiantys vabzdžius atbaidantys produktai. Pasidomėkime abiejų variantų privalumais ir trūkumais, kad būtų lengviau priimti pagrįstą sprendimą.

Vabzdžius atbaidančios priemonės

Vabzdžių atbaidymo priemonės būna įvairių formų, įskaitant purškalus, losjonus ir žvakes – visi veikia užmaskuodami žmogaus kvapą kitu aromatu, kuris atbaido vabzdžius. Vienas iš pagrindinių tokių priemonių privalumų yra jų patogus ir paprastas naudojimas – galite paprasčiausiai nešiotis juos rankinėje, krepšyje ar tiesiog kišenėje ir pasinaudoti vos prireikus. Daugelis tokių vabzdžių priemonių atbaido ne tik kone dažniausiai erzinančius uodus, bet ir kitus vabzdžius: erkes, muses ir t.t.

Kaip bebūtų, tokie produktai turi ir trūkumų. Juose gali būti cheminių medžiagų, galinčių sudirginti odą arba sukelti alergines reakcijas, ypač jautriaodžiams. Kai kurių produktų kvapas gali būti nemalonus arba turėti stiprų cheminį kvapą, kuris gali sudirginti tiek nosį, tiek akis. Be to, šių produktų veiksmingumas gali skirtis priklausomai nuo sudėties, koncentracijos ir vabzdžių, kuriuos jis skirtas atbaidyti, tipo. Bet kokiu atveju, tai nėra ilgalaikis sprendimas apsisaugoti nuo vabzdžių – uždarose patalpose jų naudoti išvis nepatartina, tad kol kas tai lieka priemone apsisaugoti būnant išskirtinai gamtoje.

Tinkleliai langams

Šiandieną galima rinktis iš trijų pagrindinių tinklelių langams tipų: rėminiai, ruloniniai ir tinkleliai-durys. Rėminių tinklelių nuo vabzdžių rėmas užtikrintai priglunda prie lango rėmo kartu su ištemptu tinkleliu. Tokį variantą patogu ir lengva montuoti bei išimti, ką jau kalbėti apie efektyvią apsaugą nuo įvairių vabzdžių. Ruloniniai tinkleliai taip pat tvirtinami prie lango rėmo, tačiau prireikus juos galima susukti aukštyn ir žemyn, tad šis variantas yra lankstesnis, idealiai tinkantis langams, kuriuos prireikia dažnai varstyti. Galiausiai, tinkleliai-durys dengia visą durų angą arba įėjimą į kiemą, užtikrinant pilną apsaugą nuo vabzdžių. Tokį variantą lengva atidaryti ir uždaryti, tad tai taps patogiu pasirinkimu dažnai naudojantis praėjimu, bet norint išlaikyti patogumą.

Tinklelių langams ar priemonių nuo vabzdžių pasirinkimas priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų, lūkesčių bei konkrečių namų ūkio poreikių. Jei gyvenate vietovėje, kur yra daug vabzdžių, arba norite ilgalaikio sprendimo, tuo nepriekaištingai pasirūpins tinkleliai, o jei planuojate išvyką ar nemažai laiko praleidžiate lauke, rekomenduojame nepamiršti pasirinktos priemonės nuo vabzdžių.

Jei visgi nusprendėte rinktis tinklelį, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus: apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime, kuris tinklelio tipas tiktų labiausiai, o panorėjus pateiksime ir optimalų pasiūlymą!