Apsauginiai tinkleliai nuo vabzdžių: kokį pasirinkti?

Vabzdžiai gali tapti dideliu nepatogumu bandant mėgautis nuostabiu oru lauke, nesvarbu, ar stovyklavietėje, iškylaujant ar tiesiog ilsintis sodyboje. Laimei, tinkleliai nuo vabzdžių yra efektyvus ir patogus sprendimas siekiant apsisaugoti nuo šių įkyruolių. Rinkoje galima rasti kelis tipus tinklelių, tad svarbu pasirinkti tinkamiausią variantą jūsų būstui. Optimaliausi pasirinkimai: rėminis, ruloninis ir tinkleliai-durys. Aptarkime kiekvieno ypatybes, trūkumus ir privalumus – tai padės nuspręsti, kuris variantas geriausiai atitinka jūsų lūkesčius.

Rėminiai tinkleliai

Rėminį tinklelį sudaro iš lengvų medžiagų pagamintas rėmas, pvz., aliuminio, PVC arba stiklo pluošto, per kuriuos yra ištemptas apsauginis tinklelis. Paprastai tokie langų tinkleliai suprojektuoti taip, kad tilptų ant jūsų langų ir užtikrintų, kad į vidų nepateks jokie vabzdžiai bei laisvai cirkuliuos grynas oras. Rėminis tinklelis – populiarus pasirinkimas ieškantiems pastovaus vabzdžių kontrolės sprendimo, mat montavimas itin lengvas, o pats sprendimas – patvarus ir ilgaamžis. Negana to, tokie tinkleliai yra neretai pritaikomi prie pasirinkto kambario dizaino – galima rinktis iš skirtingų spalvų ir tinklelio tankio, tad neabejojame, kad rasite jūsų dekorą atitinkantį variantą. Dar vienas privalumas tas, kad šį tinklelio tipą itin lengva prižiūrėti – prireiks tik vandens ir muilo. Kaip bebūtų, toks tinklelis gali būti brangesnis nei kiti, tad gali būti tinkamas ne visiems biudžetams.

Ruloniniai tinkleliai

Šie langų tinkleliai ypatingi tuo, kad panorėjus gali būti suvyniojami aukštyn ar žemyn. Tinklelio audinys leidžia tekėti orui ir nepraleidžia jokių vabalų ir vabzdžių. Tai puikus pasirinkimas tiems, kurie nori greitai ir lengvai apsisaugoti nuo vabzdžių, tačiau panorėjus galėtų tinklelį lengvai patraukti – šiuo atveju, suvynioti aukštyn. Be to, toks tinklelių tipas neretai yra pigesnis už kitus variantus, o sumontuoti juos įmanoma ir patiems. Kaip bebūtų, šis pasirinkimas nebūtinai bus pats patvariausias, tad gali tekti dažniau keisti. Turėkite omenyje, kad su šiuo vyniojimo mechanizmu reikėtų elgtis švelniai – netinkamai naudojant šis gali pradėti strigti ar sunkiai vyniotis.

Tinkleliai-durys

Tinkleliai-durys, dar žinomos kaip magnetinės tinklinės durys, yra inovatyvus sprendimas, apsaugantis jūsų namus nuo įvairių vabzdžių ir vabalų, tačiau netrikdantis gryno oro cirkuliacijos. Šiuos langų tinklelius sudaro tinklinis audinys ir jį prie durų pritvirtinantys kraštuose esantys magnetai. Pastarieji tinklą leidžia lengvai uždėti arba nuimti, kas užtikrina vientisą barjerą nuo įkyriųjų įsibrovėlių. Tai puikus pasirinkimas siekiantiems tokios apsaugos, tačiau nenorintiems paaukoti patogaus vaikščiojimo per kambarius ir patekimo į lauką. Pravers ir turintiems naminių gyvūnėlių ar mažų vaikų, mat praėjimas išliks lengvas – nereikės net sukti rankenos. Nors ir šis variantas gali būti pigesnis ir lengviau montuojamas, jis nebūtinai pasižymi patvarumu – kaip ir ruloninius tinklelius, gali tekti dažniau keisti.

Jei visgi negalite nuspręsti, kuris tinklelis idealiausiai tiktų jūsų erdvei, kreipkitės į Langų sistemų specialistus – apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!