Balkono stiklinimo aliuminio rėmine konstrukcija pranašumai

Jei ieškote mažai priežiūros reikalaujančios ir stilingos lauko erdvės, balkonas aliuminio rėmine konstrukcija gali būti puikus pasirinkimas. Įrėminti lengvu ir patvariu aliuminiu, tokie balkonai nereikalauja intensyvios priežiūros ir yra atsparūs rūdims ir korozijai. Negana to, juos įmanoma suprojektuoti taip, kad tiktų įvairiausiems stiliams: nuo jaukios klasikos iki minimalistinio moderno, o puikus tvirtumo ir svorio santykis suteikia daugiau montavimo galimybių. Aptarkime, kaip balkono stiklinimas aliuminiu gali padėti sukurti praktišką ir jaukią namų erdvę.

Atsparumas

Aliuminio balkonai yra populiarus pasirinkimas dėl savo išskirtinio atsparumo rūdims, korozijai ir kitoms oro sąlygoms. Taip yra todėl, kad aliuminis yra natūraliai atsparus oksidacijai, t. y., cheminei reakcijai, vykstančiai metalui kontaktuojant su deguonimi. Daugelis aliuminio konstrukcijų gamintojų naudoja miltelinio dažymo procesą – šitaip pridedamas papildomas apsauginis sluoksnis. Aliuminio paviršius padengiamas smulkiais pigmentinės dervos milteliais, kurie vėliau apkepami, kad susidarytų patvari danga – įgyjamas atsparumas įbrėžimams, skilinėjimui ir blukimui, tad tai idealus pasirinkimas, jei gyvenate permainingų orų vietovėje. Aliuminio nedeformuoja ir saulės spinduliai, tad nereikės nerimauti, net jei ir dažnai džiugina šiluma.

Modernumas

Balkono stiklinimas aliuminiu visam būstui suteikia modernios estetikos – neretai tai būna švarios, lygios linijos, minimalistinis dizainas ir naujoviška išvaizda. Lengvas ir universalus aliuminis leidžia imtis įvairių dizaino sprendimų, įskaitant tiesias, kampuotas ar lenktas linijas bei kitokius dekoratyvinius elementus. Tokią konstrukciją galima apdailinti įvairiomis spalvomis ir tekstūromis, pavyzdžiui, blizgia ar matine apdaila, tinkančia prie įvairiausių interjero ir eksterjero stilių sprendimų. Be to, tokie balkonai dažnai projektuojami žemu slenksčiu, plonais rėmais ir minimalistine sistema, tad suteikiama paprasta, bet elegantiška išvaizda – pastaroji iškart pakelia viso būsto bendrą estetiką į kitą lygį.

Kompaktiškumas

Balkono stiklinimas aliuminiu taip pat puikiai tiks mažesnėms erdvėms. Aliuminio konstrukcijos yra lengvos ir stumdomos horizontaliai, tad neužims papildomos vietos varstant. Kaip minėta, dažniausiai jos taip pat konstruojamos žemu slenksčiu, tad į balkoną nesunkiai pateks ir pagyvenę šeimos nariai. Kompaktiška aliuminio balkonų konstrukcija taip pat palengvina jų montavimą – greitai ir be jokio vargo įmanoma surinkti vietoje. Tai reiškia, kad aliuminio balkonai gali tapti ekonomišku sprendimu naujos statybos ar renovacijos projektams, nes juos galima įrengti be sudėtingesnių darbo procesų ir netrikdant aplinkos.

Jei gyvenate daugiabutyje, prieš pradedant bet kokius balkono remonto darbus derėtų pasitarti su meistru ar namo inžinieriumi – yra keletas niuansų ir išimčių, kada už tokias renovacijas galima sulaukti net administracinės atsakomybės, o jei neapsisprendžiate, ar aliuminio konstrukcija yra tai, ko siekiate, kreipkitės į Langų sistemų specialistus. Apžiūrėsime jūsų būstą, papasakosime daugiau, patarsime, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!