Balkonų stiklinimo sistemos: skirtumai ir panašumai

Namai su balkonu – tikras privalumas tiek nuosavuose, tiek daugiabučiuose namuose. Jame galima tiek paskaityti knygą ir išgerti puodelį arbatos, tiek pabėgti nuo dienos rūpesčių ir mėgautis grynu oru neišėjus iš namų. Prieš stiklinant balkoną reikia viską itin kruopščiai apgalvoti – kaip tai paveiks visą namą, jo išvaizdą, kokią stiklinimo sistemą pasirinkti. Šiandieną iš pastarųjų renkamės arba plastikines, arba aliumines. Kiekviena turi savų privalumų ir trūkumų, kuriuos ir aptarsime.

Pagrindinės funkcijos ir savybės

Balkono stiklinimas – ko gero, lengviausias būdas praplėsti savo namų erdvę ir paversti patalpą jaukiu kampeliu. Galimybių išties daug – tai gali tapti naujuoju poilsio kambarėliu, namų ofisu ar net oranžerija. Ką jau kalbėti apie tai, kad įstiklinimas izoliuos kambarį, kuriame galėsite jaustis jaukiai tiek žiemą, tiek vasarą, o lauko triukšmo slopinimas leis visiškai atsipalaiduoti.

Dažniausiai baiminamės stiklinti balkonus dėl įsisenėjusių mitų, kad šiltuoju metu laiku šis taps tikru šiltnamiu, tačiau tokios baimės pasiteisina tik seniai įrengtuose balkonuose, kai technologijos ir metodai dar nebuvo tokie išplėtoti ir patobulinti. Kad ir kokiems tikslams norėtumėte įstiklinti balkoną, būtina pasirinkti tinkamiausią sistemą – aliuminę arba plastikinę. Viena labiau tiks vieniems sprendimams, kita – kitiems, tad aptarkime svarbiausias jų savybes, kad būtų lengviau išsirinkti.

Plastikinės stiklinimo sistemos

Balkono stiklinimas plastikine sistema – puikus pasirinkimas didesnėms balkono erdvėms. Izoliuojama šiluma ir garsas neleis sušalti ir išsiblaškyti dėl iš lauko sklindančio triukšmo, tad jei norite įsirengti tikrą ramybės oazę, ši sistema kaip tik jums. Negana to, tokios sistemos rėmus galima puikiai derinti prie aplinkos, mat juos galima nudažyti bet kokia spalva – savąjį variantą atras net patys kūrybingiausieji. Kaip bebūtų, jei gyvenate senesnės statybos namuose, plastikinė sistema gali suteikti balkonui nemažai papildomo svorio ir taip sukelti pavojų, tad prieš priimant bet kokius su balkonu susijusius sprendimus, būtina pasitari su meistru ar namo inžinieriumi. Be to, jei balkonas nedidukas, tai gali trukdyti naudotis jo erdve, mat tokia balkono sistema yra varstoma į vidų.

Aliuminės stiklinimo sistemos

Balkono stiklinimas aliumine sistema – itin šiuolaikiškas ir modernus pasirinkimas, puikiai pritapsiantis prie skandinaviško stiliaus interjero ir eksterjero. Šis variantas puikiai tiks mažesniems balkonams, o siauri profiliai neužgoš erdvės ir kaip tik sudarys iliuziją, kad jos yra daugiau, nei iš tikrųjų. Ši sistema suteikia erdvei estetikos ir tvarkos, tad ją dažniausiai renkasi šiuos faktorius vertinantys klientai. Negana to, aliuminė sistema yra saugesnis variantas senesnės statybos namams, tačiau šilumos ir garso izoliacija nėra jos patys stipriausi privalumai.

Jei visgi negalite išsirinkti tarp šių dviejų sistemų, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus: apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime, paaiškinsime, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!