Kaip išsirinkti lauko duris?

Naujų lauko durų montavimas ar senų keitimas – ilgalaikė investicija. Tai kone pirmiausias namo komponentas, kurį pastebi tiek svečiai, tiek mes patys. Jos gali ne tik gražiai atrodyti ir pristatyti namą aplinkiniams, tačiau ir apsaugoti bei padėti sutaupyti – viskas priklauso nuo jūsų lūkesčių ir poreikių. Tokių durų pasirinkimas išties platus, tad praverstų mokėti atsirinkti tik geriausius ir patvariausius variantus. Pateikiame keletą svarbiausių faktorių, į kuriuos verta atkreipti dėmesį renkantis.

Medžiaga

Medžiaga – be galo svarbus faktorius renkantis lauko duris. Nuo jų priklauso tiek bendra namo estetika, tiek patvarumas ir saugumas. Pavyzdžiui, mediena neabejotinai suteiks ilgaamžiškumo – tinkamai prižiūrimos, tokios durys gali tarnauti net iki 60 metų! Ši medžiaga pasižymi puikiomis termoizoliacinėmis savybėmis, mat ne paslaptis, jog mediena yra natūralus izoliatorius. Norint, kad toks variantas tarnautų kuo ilgiau, derėtų bet kartą per 5 metus iš naujo impregnuoti.

Kitas populiarus pasirinkimas – aliuminis. Ši medžiaga pasižymi itin aukštu atsparumu įvairiems pažeidimams: tiek mechaniniams, tiek sukeltiems permainingų oro sąlygų. Negana to, būstui suteikiamas modernus, skandinaviškas dizainas – šis vis dar karaliauja interjero dizaino stilių viršūnėse, tad pasirinkę tokį variantą būsite užtikrinti, jog neatsiliekate nuo tendencijų. Kita vertus, renkantis duris išvaizdą derėtų apgalvoti kone paskutinėje vietoje, tad visada įvertinkite savo lūkesčius ir prioritetus.

Patvarumas ir apsauga

Namai – mūsų ramybės oazė, tad juose visada turėtumėme jaustis saugiai ir neįsileisti jokio nerimo. Patvarios lauko durys apsaugos tiek nuo įkyraus iš lauko sklindančio triukšmo, tiek nuo ilgapirščių. Siekiantiems maksimalaus saugumo, rekomenduojame pamąstyti apie šarvais kaustytas duris – šios gaminamos iš specialaus metalų lydinio ir yra pritaikytos atlaikyti įvairius spynų laužimo būdus ir net gaisro liepsnas. Tiesa, tai gali apsunkinti estetinio įvaizdžio kūrimo procesą, mat tokios durys skiriasi nuo kitų variantų ir nėra tokios lanksčios dizaino atžvilgiu. Kaip bebūtų, šis pasirinkimas labiausiai tiktų gyvenantiems pirmuose butų aukštuose ar judrių ir triukšmingų kaimynysčių nuosavų namų gyventojams.

Ekologija ir tvarumas

Šiandieną, kai vis daugiau dėmesio atkreipiama į ekologiją ir tvarumą, šias vertybes derėtų įtraukti ir į tokį kasdienį, žmogišką dalyką, kaip remontas ar statybos. Ko gero, šią iniciatyvą geriausiai atstotų mediena – tokios durys gaminamos iš atsinaujinančių išteklių, o minėtosios termoizoliacinės savybės neleis patirti šilumos nuostolių, tad ženkliai sutapysite. Ką jau kalbėti apie apsaugą nuo pelėsio ir kitų parazitų, ne juokais apgadinančių namo kokybę – perdažyti lubų ar sienų neužtenka, o juos naikinantys chemikalai, nors ir efektyvūs, tikrai nėra pats saugiausias pasirinkimas. Negana to, tokios durys apsaugos ir nuo triukšmo, kas itin svarbu norint pailsėti ir pasimėgauti namų ramybe.

Jei vis dar kyla klausimų apie svarbias ir ne itin lauko durų savybes, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – patarsime, papasakosime, apžiūrėsime jūsų būstą, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!