Kaip pasirinkti tinkamą stiklinimo būdą savo balkonui?

Balkonų stiklinimas gali tapti puikiu priedu jūsų būstui, padidinančiu jo vertę ir suteikiantis lauko erdvę, kurioje galite atsipalaiduoti ir mėgautis vaizdu. Kaip bebūtų, pasirinkti tinkamą įstiklinimą gali būti sudėtinga – reikėtų atsižvelgti į savo poreikius, rinkos galimybes ir esamo balkono būklę ir konstrukciją. Dažniausios balkonų sistemos – plastikinė ir aliuminė, kiekviena su savais privalumais ir kitomis savybėmis. Aptarkime, kokiais atvejais kurią sistemą patartina pasirinkti.

Plastikinė sistema

Balkonų stiklinimas plastiku gali tapti idealiu pasirinkimu norintiems mažai priežiūros reikalaujančio ir ekonomiško varianto. Polivinilchloridas (PVC) yra patvari ir oro sąlygoms atspari medžiaga, žinoma dėl savo tvirtumo ir ilgaamžiškumo. Ši medžiaga nerūdija ir neblunka, tad puikiai pasitarnaus sulaukiantiems atšiaurių oro sąlygų. Negana to, galima rinktis iš įvairių spalvų, galinčių atitikti įvairią namų estetiką.

Dar vienas privalumas – minimali priežiūra, kas ilgainiui sutaupo tiek laiko, tiek pinigų. Tokią sistemą taip pat lengva montuoti, tačiau turėkite omenyje, kad ji nemažai sveria. Jei jūsų namas ir balkonas yra senesnės konstrukcijos, papildomas svoris gali sukelti nemažai komplikacijų ar net pavojų. Taip pat, jei jūsų balkonas nedidelis ir siekiate išnaudoti esamą erdvę kuo efektyviau, plastikinė sistema nėra pats geriausias pasirinkimas – langų varstymui prireiks daug vietos, tad apribosite balkono dekoro ir baldų išdėstymo galimybes. Taigi, prieš montuodami balkoną plastikine sistema, pasitarkite su specialistais ar namo inžinieriumi.

Aliuminė sistema

Balkonų stiklinimas aliuminiu tiks vertinantiems patvarumą ir tvirtumą. Tai tvirta medžiaga, galinti atlaikyti atšiaurias oro sąlygas ir yra mažiau linkusi įtrūkti ar deformuotis. Būtent dėl to aliuminio sistemos tarnauja ilgus metus ir nereikalauja kardinalaus remonto ar pakeitimų. Ką jau kalbėti apie modernią išvaizdą – jei namuose palaikote paprastą skandinavišką modernumą, šis pasirinkimas puikiai įsilies į jūsų gvildenamą dizainą. Galite rinktis iš įvairiausių spalvų ar formų, tad neabejojame, kad savąjį variantą atras net patys įnoringiausieji. Be to, aliuminė sistema yra lengva ir neapkrauna balkono konstrukcijos – tai gali būti aktualu senesnės konstrukcijos namų ar daugiabučių savininkams.

Kaip bebūtų, aliuminis reikalauja šiek tiek daugiau priežiūros nei kiti rinkoje esantys variantai – kad nesusidarytų rūdžių, rekomenduojama reguliariai patepti sistemas specialiu aliejumi. Nors šis pasirinkimas gali kainuoti brangiau, nei PVC, svarbiausia atsižvelgti į savo poreikius ir namo bei esamo balkono būklę – verčiau sumokėti daugiau vienąkart, nei paskui mokėti dar daugiau už remontus ir kitus įvairius pakeitimus. Taigi, jei siekiate patvarios, modernios ir ilgaamžės sistemos balkonui, aliuminis gali būti tinkamas pasirinkimas.

Jei visgi abejojate ar sunkiai sekasi pasverti privalumus ir trūkumus, kreipkitės į Langų sistemų specialistus – apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!