Kokios žaliuzės yra tinkamiausios durims?

Žaliuzių parinkimas durims yra svarbus, tačiau dažnai praleidžiamas namų dizaino ir funkcionalumo sprendimas. Nesvarbu, kokio stiliaus duris turėtumėte – jei siekiate privatumo ir tam tikrų estetinių sprendimų, svarbu rasti variantą, labiausiai suderinantį šiuos lūkesčius. Patyrinėkime porą dažniausių ir prieinamiausių variantų ir aptarkime jų ypatumus, padėsiančius nuspręsti, kaip papuošti namų duris.

zaliuzes

Vertikalios žaliuzės

Vis dažniau renkamės vertikalias žaliuzes kaip praktinius ir estetinius durų papuošimus ir priedus – sudarytos iš atskirų lentjuosčių ir kabinamos vertikaliai nuo bėgių, jos užtikrina norimą pritaikymą ir funkcionalumą. Negana to, suteikiama galimybė gauti tiek šviesos, kiek norite – tereikia patraukti virvelę. Taip sukuriamos įvairos apšvietimo nuotaikos, nuo ryškios ir nuotaikingos iki atokios ir intymios. Žinoma, ties čia funkcionalumas neapsiriboja – šis priedas, nepaisant uždengimo funkcijos, leidžia lengvai pasiekti duris ir išsaugo aptakią bei tvarkingą išvaizdą.

Galima atrasti variantų iš įvairių medžiagų, spalvų ir tekstūrų, tad lengvai pritaikysite prie bet kokio interjero dizaino stiliaus. Galite puošti modernias, minimalistines, tradicines erdves ir pagerinti bet kurį namo kambarį. Be estetinio faktoriaus, šie durų apdangalai efektyviai izoliuoja nuo per didelio karščio ir šviesos prasiskverbimo, tad prisideda prie energinio efektyvumo. Toks universalumas puikiai dera su praktiškumu, tad taps palankiu pasirinkimu įvairaus tipo durims.

Roletai 

Roletai sklandžiai rieda aukštyn ir žemyn, suteikia tvarkos ir užtikrina efektyvų šviesos valdymą bei privatumą – toks minimalistinis dizainas ne tik pasižymi šiuolaikiškumu, bet ir lengvu valdymu. Yra įvairaus skaidrumo ir storumo atspalvių, tad pasirinkimą galėsite pritaikyti prie savo privatumo poreikių – nesvarbu, ar tai rytinės saulės blokavimas, visiškos tamsos pageidavimas ar tik pritemdymas. Dėl nesudėtingo mechanizmo, juo lengvai galės naudotis tiek vaikai, tiek senjorai. Be to, roletai išsiskiria savo erdvę taupančiu pobūdžiu, mat maksimaliai priglunda prie durų paviršiaus ir per daug neišsikiša. Su tokiu plačiu audinių, dydžių, spalvų ir kt. spektru, roletai suteiks tiek funkcionalumo, tiek šiuolaikiškos estetikos, ir sklandžiai susilies su įvairiais interjero dizaino stiliais.

Ką pasirinkti?

Vertikalios žaliuzės ir roletai labiausiai skiriasi išvaizda, tačiau praktinės savybės yra gana panašios. Jei mėgstate kaimišką ar klasikinį namų interjero stilių ir nenorite, kad šis priedas taptų pagrindiniu kambario akcentu, rinkitės roletus – lengviau parinksite spalvą, maksimalus prigludimas sutaupys vietos, o paprasta tekstūra nerėš akies. Kita vertus, jei esate linkę dekoruoti kambarį šiuolaikiškais, minimaliais ir moderniais akcentais, duris labiausiai papuoš vertikalios žaliuzės – atskiros įvairesnės tekstūros lentjuostės suteiks lengvumo pojūtį, tačiau neabejotinai suteiks kambariui norimo funkcionalumo. Jomis taip pat paprasta naudotis, tad tiks įvairių paskirčių erdvėms bei patiks bet kokio amžiaus šeimos nariams. 

Montavimas – kitas klausimas. Jei norite užtikrinti kokybiškai ir tinkamai pritvirtintas žaliuzes, kreipkitės į Langų Sistemas. Apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!