Modernios stumdomos aliuminio terasos durys

Šiandieną populiarumu vis dar neblankstantis skandinaviškas modernus stilius užkariauja vis daugiau namų. Paprastas ir ramus minimalizmas nevargina akių ir padeda pasiekti ramybę bet kuriame kambaryje – tai ypač kontrastuoja su spalvingais stiliais, nuo kurių kartais tiesiog pavargstame. Vienas būdas užtikrinti tokią paprastą, raminančią atmosferą, tai įsirengti stumdomas aliuminio terasos duris – jos ne tik taupo vietą ir gražiai atrodo, tačiau turi ir aibę kitų privalumų ir įdomybių, kurias ir aptarsime.

Interjeras ir eksterjeras

Modernios aliuminio terasos durys – puiki alternatyva tradiciniams medžio ar plastiko variantams, nes lygus ir minimalistinis aliuminis suteikia namams išskirtinio šiuolaikiškumo ir stiliaus. Rėmus galima dažyti įvairiausiomis spalvomis – būtent todėl, nors ir kone geriausiai pritampa prie modernaus stiliaus, tokias duris galima taikyti prie kone bet kokio dizaino. Kad sukurtumėte terasoje dar didesnės erdvės įvaizdį, langų ir durų rėmus dažykite tokia pat spalva, kaip sienos. Stumdomos durys ir taip yra taupios erdvės atžvilgiu būtent todėl, kad yra stumdomos, o ne varstomos – tai ypač praverčia mažoms terasoms, kur norima sutaupyti kuo daugiau vietos ir siekiant kuo lengviau pereiti iš kambario į lauką.

Patvarumas

Nors ir stumdomų aliuminio terasos durų rėmai būna plonesni, jos puikiai pritampa prie šalia esančių konstrukcijų ir atlaiko sunkius svorius. Aliuminis – stiprus ir atsparus metalas, nesideformuosiantis esant net pačioms ekstremaliausioms oro sąlygoms. Tai ypač svarbu Lietuvos gyventojams, kur orai itin permainingi – su aliuminiu nėra ko baimintis, nes tokios durys bus visada pasiruošusios tiek speigui, tiek liūtims. Negana to, tokios durys nereikalauja jokios papildomos priežiūros ir yra kone nesugadinamos. Tokių sistemų durys pasižymi kokybiškais mechanizmais, tad puikiai tiks ieškantiems saugumo ir ilgaamžiškumo.

Funkcionalumas

Stumdomos aliuminio terasos durys pasižymi žemais profiliais, tad slenksčiai kone susilygina su grindimis – šitaip ne tik sukuriama didesnės erdvės iliuzija, tačiau ir išvengiama susižeidimų užkliuvus ir tampa tiesiog patogiau praeiti, ypač senyvo amžiaus žmonėms. Tokių durų dizainas ir mechanizmai užtikrina patogų ir paprastą uždarymą ir atidarymą, tad prireikus skubiai eiti iš lauko į vidų ar atvirkščiai neteks pavargti. Šis variantas ne tik gražiai atrodys jūsų namuose, tačiau ir padės sutaupyti dėl savo puikių izoliacinių savybių ir maksimalaus saulės šviesos praleidimo – nekils pagundos padidinti šildymą ar jungti lempas vidury baltos dienos.

Taigi, stumdomos aliuminio terasos durys yra išties funkcionalus ir dailus pasirinkimas kone bet kokiam interjerui ar eksterjerui – lengva naudotis, tinka prie dizaino ir dar sutaupoma. Žinoma, net ir įvertinus visus šiuos privalumus išsirinkti gali būti sunku. Tokiu atveju nedvejokite kreiptis į Langų sistemų specialistus – įvertinsime jūsų individualią situaciją, poreikius, lūkesčius, patarsime, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!