Plastikinės balkono durys: privalumai ir trūkumai

Įsirengiant naują balkoną ar remontuojant senąjį, norisi kuo daugiau detalių išgvildenti iki tobulumo. Durys, žinoma, yra viena svarbiausių balkono dalių – juk taip svarbu, kad į kambarį nepatektų nė menkiausias skersvėjis. Daugeliu atvejų kone universaliausias pasirinkimas yra plastikinės balkono durys – aptarkime jų patvarumą ir atsparumą, paprastą priežiūrą ir keletą kitų niuansų.

Patvarumas ir atsparumas

Polivinilchloridas (PVC) – gana plačiai paplitęs plastikas, naudojamas tiek langų, tiek durų gamybai. Jis pasižymi išskirtiniu atsparumu net ir ekstremaliausiomis oro sąlygomis, tad jei gyvenate lietingame, vėjuotame ar apskritai permainingų orų regione, tokios balkono durys gali būti kaip tik jums. Ši medžiaga yra neporėta, tad į ją neįsiskverbs jokie krituliai, neiškraipys ir kitaip nepažeis originalios formos ir tekstūros. Negana to, PVC gali tarnauti net iki 30 metų, jei ne ilgiau – ne tik pigu, bet ir kokybiška! Tokios durys itin gerai izoliuoja šilumą, tad ne tik ilgai tarnaus, bet ir padės sutaupyti.

Paprasta priežiūra

Jei norite, kad plastikinės balkono durys tarnautų kuo ilgiau, patariame maždaug kartą į pusę metų sutepti gumas specialiu tepalu, kad šios nesustandėtų ir išliktų lanksčios ir elastingos. Likusi priežiūra ypač paprasta – rėmams valyti užtenka drėgno skudurėlio. Kaip minėta, net ir po aršiausių audrų durų struktūra išliks nepakitusi, tad nereikalaus papildomos priežiūros po kiekvienos liūties ar snygio.

Kiti niuansai

PVC balkono durys turi išties nemažai privalumų, tačiau prieš įsigyjant derėtų apgalvoti ir trūkumus. Pavyzdžiui, jei esate meniškos sielos ir eksperimentuoti mėgstantis žmogus, tokie rėmai gali pasirodyti neoriginalūs – nors ir galima rinktis iš keleto spalvų, pasirinkimas nėra toks platus, kaip, pavyzdžiui, medienai ar aliuminiui. Negana to, balti rėmai gali itin kristi į akis, tačiau tai, žinoma, priklauso nuo žmogaus ir jo prioritetų – galbūt balta spalva visiškai netrukdo ir kruopštus interjero dizainas nėra pati svarbiausia detalė.

Kitas dalykas, kuris vieniems gali būti svarbus, kitiems ne itin, tai ekologija ir tvarumas – nors ir PVC galima perdirbti net iki 7 kartų, pagaminti šios medžiagos duris ar langus prireikia nemažai nenatūralios kilmės žaliavų. Kadangi tos medžiagos neatsinaujina ir kažkada jų ištekliai išseks, toks pasirinkimas nėra itin draugiškas gamtai.

Tačiau visada reikia žvelgti ir iš šviesesnės pusės – retai kada vertiname paprastumą ir sukame galvą dėl, kaip vėliau paaiškėja, visai nesvarbių dalykų, tad galbūt toks paprastas, tačiau neabejotinai kokybiškas pasirinkimas kaip plastikinės balkono durys, būtų tikrai puikus. Na, o joms atitarnavus savo, neskubėkite išmesti – galbūt galite pasigaminti kažką naujo, imtis smagių dirbtuvių su šeima, galų gale, priduokite perdirbimui. Kilus bet kokiems klausimams dėl įvairių privalumų ir trūkumų, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus: patarsime, paaiškinsime, padėsime, o jums panorėjus pateiksime ir pasiūlymą!