Plastikinės lauko durys: atsparumas oro sąlygoms ir ilgaamžiškumas

Natūralu, kad kiekvienas savo namams ieškome optimaliausio, ilgiausiai tarnaujančio ir akį labiausiai džiuginančio varianto, o durys šiuo klausimu – tikrai ne išimtis. Šis elementas ypač svarbus ir dėl namų energetinio efektyvumo, ir dėl bendro jų saugumo, todėl renkantis tinkamiausią variantą savo būstui dėmesį verta atkreipti bent į keletą svarbių aspektų. Bene patraukliausias variantas namams – plastikinės lauko durys, kurios be jau minėtųjų, turi ir kur kas daugiau privalumų.

Patikimumas prieš nepalankias oro sąlygas

Viena geriausių šių durų savybių yra visiškas atsparumas nepalankioms oro sąlygoms. Turbūt ne kartą esate girdėję įvairių nusiskundimų iš medžio ar šarvo duris savo namams pasirinkusių žmonių – pastarąsias tenka ir dažyti, ir impregnuoti ar kitaip atnaujinti, medinių variantų būklė dažnai priklauso ir nuo oro sąlygų – tokios durys dažnai ima savaime judėti staktoje, ko pasekoje tampa sunku jas atidaryti, uždaryti ir net užrakinti. Savo ruožtu pasirinkę plastikines duris, namuose vyraujančiu komfortu ir jaukiu mikroklimatu galėsite mėgautis nepriklausomai nuo oro sąlygų. Plastikas yra itin patvari medžiaga, pasižyminti savo patvarumu drėgmės ir temperatūros poveikiui. Polivinilchloridas (PVC), iš kurio gaminamas šis produktas, sudaro drėgmei nepralaidų barjerą – būtent todėl tokios durys yra nelaidžios žalingam lietaus, sniego ir drėgmės poveikiui, tad jos išlieka tvirtos ir struktūriškai patikimos net ir pačiomis sudėtingiausiomis oro sąlygomis. PVC yra nepalaužiamas ir didžiulių temperatūrų svyravimų, o saulės spinduliuose šis paviršius negelsta, neblunka ir kitaip negenda.

Ilgaamžė kokybė

Savaime suprantama, kad toks PVC atsparumas oro sąlygoms užtikrina ir iš jo pagamintų durų ilgaamžiškumą. Toks oro sąlygoms nepavaldus gaminys patikimai gali tarnauti ištisus dešimtmečius ir būti keičiamas tik šeimininkams ieškant naujų estetinių sprendimų. Didelis plastikinių lauko durų privalumas yra ir jų stabilumas – kitaip nei medinės durys, šios išlieka stabilios net veikiant didžiausiems temperatūros svyravimams. Dėl šios priežasties durys gali išlikti funkcionalios eilę metų, ir, nepaisant to, iš kokios medžiagos pastatytas pats namas, išlieka savo vietoje ir puikiai atlieka visas reikiamas funkcijas.

Kiti plastikinių lauko durų privalumai

Nors plastikinės lauko durys dažniausiai pasirenkamos dėl jau minėtų privalumų, verta paminėti ir kitus, kurie, tiesa, yra ne mažiau svarbūs renkantis tokį namų elementą. Vienas jų yra priežiūra – šias lauko duris poreikiui esant pakaks nuvalyti švelnia šluoste ir muiluotu vandeniu – jokios ypatingos priežiūros šis paviršius nereikalauja. Be kita ko, dažnai abejojama plastikinių lauko durų saugumu – dažnai klaidingai manoma, kad pastarąsias paprasčiau išlaužti. Vis dėlto, atnaujintos spynos ir daugiafunkcės saugumo sistemos užtikrina, kad jūsų namai ir juose esantis turtas visada išliktų saugus. Be to, taip pat įsisenėjęs ir mitas apie spalvas – manoma, kad toks pasirinkimas tinka tik ypač paprasto interjero būstams todėl, kad pasirinkti galima tik baltos spalvos rėmą. Tiesa tokia, kad šiandien renkamės iš plataus spalvų katalogo ir produktus deriname su jūsų poreikiais – užsukite pasižvalgyti ir išsirinkite sprendimą savo namams!