Plastikinės stumdomos durys: privalumai ir ypatumai

Šiandieną, kai taip spaudžia įvairiausi reikalai ir darbų, rodos, nemažėja, vis ieškome daugiau erdvės atsipūsti. Kartais rodos, kad net namuose jos maža. Daug kas nepagalvoja ar pamiršta, kad tokiais atvejais į pagalbą galima pasitelkti plastikines stumdomas duris – pakalbėkime apie jų privalumus, ypatumus, erdvės manipuliaciją ir estetinį žavesį.

Erdvės manipuliacija

Tai, kaip plastikinės stumdomos durys gali paveikti erdvę, kuriose yra įmontuotos, yra išties neįtikėtina. Pavyzdžiui, prireikus atskiros erdvės jomis galima padalinti vieną kambarį į du ir net sutaupyti vietos, mat jos nebus varstomos, kaip įprastos durys. Tai ypač svarbu šiandieną, kai vis populiarėja tvarumo ir taupumo iniciatyvos, kurios dažnai žengia koja kojon – į tai įeina ir erdvės namuose taupymas bei maksimalus jos panaudojimas.

Kita vertus, jei nusprendėte padalinti kambarį į dvi dalis, bet vėliau vėl norėtumėte jas sujungti, duris galite tiesiog palikti praviras – taip neprarasite privatumo, tačiau ir nesijausite atskirti nuo namiškių ar likusios namų erdvės. Tokios durys dažnai driekiasi per visą sienos aukštį, o jei dar pasirinksite plastikines stumdomas duris su stiklo paketais, tikėtina, kad atrasite aukso viduriuką. Toks universalumas leidžia reguliuoti kambario ar visų namų erdvę pagal jūsų ir kitų namiškių pageidavimus, tad kiekvienas atras sau tinkamiausią variantą. Nors ir tokias duris gali tekti šiek tiek kruopščiau prižiūrėti, saugoti ir valyti, jų teikiamas tiek praktiškas, tiek estetinis malonumas pranoksta bet kokius menkus trūkumus.

Taigi, tokios durys taps puikiu pasirinkimu namuose, kuriuose yra nedaug vietos – šitaip ne tik taupysite ir tuo pačiu kursite erdvę, bet ir galbūt atrasite naujo gyvenimo būdo pašaukimą.

Stilius ir estetika

Per pastaruosius keletą metų itin išpopuliarėjo modernus ir skandinaviškas interjero dizaino stiliai – jie gan panašūs, mat abu vertina didelį erdvės kiekį ir universalų jos panaudojimą. Stumdomos durys ne tik puikiai taupo ir didina erdvę, bet ir priduoda stiliaus bei estetinio faktoriaus – kokybiškas montavimas neleidžia durims darinėtis savaime, tad nebus ardoma kambario harmonija net pravėrus langus, o tolygus slankiojimas sudarys iliuziją, kad jos yra visiškai susiliejusios su siena ir neužima daugiau erdvės, nei reikia.

Nors ir tokios durys kone geriausiai tinka prie modernių stilių, galima rasti ir kitokiems dizainams tinkančių variantų, pavyzdžiui, žemiškų atspalvių plastikinės stumdomos durys puikiai tiks kaimišką stilių puoselėjantiems namams ir neleis prarasti sandarumo bei universalaus erdvės taupymo privalumo. Be to, jei durų kraštų spalvą sulyginsite su sienų, neabejotinai sukursite vientisumo ir platesnės erdvės iliuziją.

Dažniausiai tokių durų įrengimas nereikalauja ypatingų įgūdžių ar pastangų, tačiau prireikus pagalbos ar kilus bet kokiems klausimams, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – patarsime, pasiūlysime, padėsime.