Plastikinių lauko durų atsparumas drėgmei ir temperatūros svyravimams

Renkantis tinkamiausias duris laukui, reikia varianto, galinčio atsispirti nenumaldomoms gamtos stichijoms. Lietus, šviesa, sniegas ar audra – durys turi išlikti tvirtos ir siūlyti ne tik apsaugą, bet ir ilgai išliekantį vizualinį patrauklumą. Pasigilinkime į plastikinių lauko durų pasaulį, tikras namų eksterjero herojes. Atskleiskime jų išskirtinį atsparumą orui, drėgmei ir kitokioms negandoms – galbūt būtent jos puoš jūsų namus!

Atsparumas vandeniui: tvirtas barjeras

Viena iš išskirtinių savybių, išskiriančių plastikines lauko duris iš kitų tipų durų yra išskirtinis atsparumas vandeniui. PVC arba polivinilchloridas turi savybę sudaryti nepralaidų barjerą nuo drėgmės – būtent todėl tokios durys yra nelaidžios žalingam lietaus, sniego ir drėgmės poveikiui, tad jos išliks tvirtos ir struktūriškai patikimos net ir pačiomis sudėtingiausiomis oro sąlygomis.

Skirtingai nei kitos durys, kurios gali išsipūsti, deformuotis ir pūti veikiamos drėgmės, PVC durys išlieka tvirtos. Lietaus lašai nurieda nuo paviršiaus nepalikdami jokių vandens įsiskverbimo pėdsakų. Toks atsparumas vandeniui reiškia, kad namų savininkai gali pasitikėti savo durimis, kad jų namų vidus būtų sausas ir patogus, nepaisant lauke siautėjančių stichijų. Be to, šių durų atsparumas vandeniui žymiai pailgina jų tarnavimo laiką. Jos nepasiduoda laipsniškam susidėvėjimui, atsirandančiam dėl nuolatinio drėgmės poveikio, tad jūsų investicija į šias duris atsipirks daugelį metų.

Atsparumas oro sąlygoms: pasipriešinimas gamtai

Plastikinės lauko durys yra tikros čempionės atsparumo oro sąlygoms srityje, demonstruojančios neprilygstamą gebėjimą nepaisyti baisiausių gamtos pavidalų. Šios durys yra aukštos ir nepajudinamos ekstremaliausių oro sąlygų akivaizdoje, tad tai taps puikiu pasirinkimu siekiantiems patvarumo.

Didelis karštis ir žvarbus šaltis yra tik smulkmenos tokioms lauko durims. Jų patvari konstrukcija ir sudėtis leidžia išlaikyti struktūrinį vientisumą ir išvaizdą karštomis vasaromis ir šaltomis žiemomis. Skirtingai nuo kai kurių medžiagų, kurios gali įtrūkti ar suirti esant ekstremalioms temperatūroms, PVC durys išlieka tvirtos. Be to, negailestingi UV spinduliai nekelia jokios grėsmės PVC durims – laikui bėgant šios neblunka, negelsta ir kitaip negenda. Tokios lauko durys taip pat pasižymi atsparumu kitiems su oru susijusiems iššūkiams, pavyzdžiui, vėjui, lietui ir krušai. Jų tvirtumas užtikrina, kad jos neišsikraipys, neišsilenks ir kitaip nepasigadins.

Bonusas: minimali priežiūra

Viena įtikinamiausių priežasčių, kodėl namų savininkai renkasi plastikines lauko duris, yra išlaisvinimas nuo sudėtingų priežiūros darbų, susijusių su kitomis medžiagomis. Skirtingai nuo kitokių durų, reikalaujančių reguliaraus dažymo, beicavimo ar sandarinimo, kad būtų apsaugotos nuo drėgmės ir kitokių oro sąlygų, PVC durys beveik nereikalauja priežiūros. Norint, kad jos ir toliau atrodytų nepriekaištingai, jų nereikia dažnai atnaujinti ar kitaip apdoroti. Paprastas, reguliarus valymas švelniu muilu ir šiltu vandeniu yra viskas, ko reikia norint išlaikyti jų estetinį patrauklumą.

Be to, tokios durys yra itin atsparios dėmėms, įbrėžimams ir įlenkimams. Patvarus jų paviršius užtikrina, kad jos išliks be defektų net intensyvaus eismo vietose arba netyčia susidūrus su aštriais ar sunkiais daiktais. Šis mažai priežiūros reikalaujantis aspektas ne tik taupo namiškių laiką ir pastangas, bet ir ilgainiui leidžia sutaupyti.

Susidomėję tokiu durų variantu, nedelskite ir kreipkitės į Langų sistemas – apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!