Senų balkonų atnaujinimas naudojant modernius stiklinimo sprendimus

Šiandieną, kai modernus architektūros stilius vis dar karaliauja populiarumo viršūnėse, išvystame vis daugiau atsinaujinančių klasikinių būstų. Kartais galima sukurti išties įdomių kryžminio stiliaus kombinacijų – vienas būdas tai padaryti yra atnaujinti seną balkoną suteikiant jam modernių detalių. Namas iškart atrodys šiuolaikiškiau, o ir padaryti tai nėra labai sunku – užtenka įstiklinti. Aptarkime svarbiausias detales, norint pritempti seną balkoną prie šiuolaikiškų standartų.

Įvertinkite būsto struktūrinį patvarumą

Balkonų stiklinimas – puikus sprendimas siekiant atnaujinti turimą seną balkoną, tačiau prieš tai būtina įsitikinti, ar tai saugu ir leidžiama. Jei jūsų būstas senesnės statybos, būkite atidūs – įstiklinimas gali suteikti papildomo svorio balkonui, dėl ko šis gali tapti nepatvarus ar net pavojingas jums ir aplinkiniams. Pavyzdžiui, nors ir PVC langai yra kone dažniausias pasirinkimas stiklinimui, jie prideda nemažai svorio, tad šį variantą dažniau renkasi naujesnių namų savininkai, kurių balkonų struktūrinis patvarumas yra natūraliai stipresnis. Bet kokiu atveju, būtinai pasikonsultuokite su namo inžinieriumi ar kitu kvalifikuotu specialistu, kad įvertintumėte esamą namo situaciją ir įsitikintumėte, kad turite visus leidimus tokiai renovacijai.

Paruoškite balkoną

Ne paslaptis, kad balkonų stiklinimas reikalauja daug pasiruošimo – prieš atnaujinant balkoną, pirmiausia derėtų įsitikinti, kad jis yra tam paruoštas. Taigi, pirmyn į sandėliuką ir griebkite šluotas, skudurėlius ir kitas valymo priemones: kruopščiai nuvalykite paviršius, įsitikinkite, ar neliko jokio purvo, dulkių ir kitų nešvarumų. Taip pat skirkite laiko apžiūrai ir įsitikinkite, ar nėra jokių nusidėvėjimo požymių, įtrūkimų ar atsilaisvinusių elementų. Apsvarstykite galimybę atnaujinti paviršių jį perdažydami ar kitaip apdorodami, kad būtų atkurta paprasta originali išvaizda. Radus bet kokių trūkumų kuo greičiau juos pašalinkite arba suremontuokite, įsitikinkite, kad niekur nesikaupia drėgmė ar pelėsis. Turėkite omeny, kad įstiklinus ir modernizavus balkoną galėsite dar kitaip jį pakoreguoti ir suteikti dar daugiau įvairių šiuolaikiškų elementų: augalai, patogūs krėslai, kavos staliukas ir t.t.

Montavimas ir estetika

Nusprendus atnaujinti balkoną, derėtų kreiptis į patikimus ir patyrusius specialistus. Čia jums ir pasitarnaus Langų sistemos – balkonų stiklinimas yra viena iš daugelio mūsų ekspertizės sričių, tad atvykę kruopščiai apžiūrėsime jūsų balkoną, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą! Po atlikto darbo pastebėsite, kaip pasikeitė bendra namo estetika: stiklo elementai suteikia rafinuotumo ir modernumo bei akimirksniu paverčia balkoną vizualiai įspūdingu bruožu. Skaidrios stiklo plokštės leidžia nepertraukiamai mėgautis vaizdu ir kuria vientisą ryšį tarp patalpos ir lauko erdvės, o balkoną užliejanti natūrali šviesa tik didina jo patrauklumą. Nepaneigiama, kad tiesios linijos ir išskirtinis dizainas suteikia elegancijos visam namui bei pakelia bendrą jo architektūrinį grožį. Nesvarbu, ar tai mažas balkonas, ar didesnis, stiklo montavimas suteikia puikiai atpažįstamą prabangos elementą, kuria darnų funkcionalumo ir estetinio žavesio derinį, kuris sužavės tiek jus, tiek aplinkinius.