Specialistai pataria: į ką atkreipti dėmesį renkantis balkono duris?

Balkonas – namų dalis, apie kurios jaukumą pasvajojame kiekvienas. Šią erdvę pavyksta įsikurti ne visada, tad itin vertiname galimybę joje pailsėti. Įsirengiant naują balkoną ar restauruojant esamą, derėtų atkreipti dėmesį į daugelį faktorių: šilumos ir garso izoliaciją, įvairiapusę apsaugą, dizaino klausimus ir daugelį kitų niuansų. Kone dažniausiai nerimaujame dėl to, kaip gerai balkono durys atliks savo funkcijas – ar izoliuos šilumą, ar apsaugos, ar gražiai atrodys – aptarkime, į ką derėtų atkreipti dėmesį renkantis.

Dizaino sprendimai

Statant naujus ar remontuojant esamus namus, išlaikyti tam tikrą interjero dizaino stilių gali tapti tikru iššūkiu: neišsirenkame naujų detalių, o išsirinkus jos visai nedera prie esamų. Į bendrą kambario estetiką derėtų atsižvelgti ir renkantis naujas balkono duris: kad nesudrumstumėme erdvės harmonijos, balkono durų profilio spalva turėtų sutapti su lango rėmais ir bendru interjero ar eksterjero koloritu. Pavyzdžiui, jei jūsų namuose vyrauja klasikinis, natūraliais atspalviais pasižymintis stilius, prie jo geriausiai pritaps mediniai profiliai, o jei esate labiau linkę rinktis modernius sprendimus, funkcionalūs aliuminio profiliai – kaip tik jums. Kiekvienas profilio pasirinkimas turi skirtingas savybes, tad nederėtų pamiršti pasitarti su namiškiais ir visiems kartu apgalvoti savo lūkesčius.

Techninės savybės

Žinoma, svarbiausia duryse – techninės savybės. Dažniausiai nerimaujame dėl izoliacinių savybių: šildymo kainos, rodos, vis kyla, tad norisi kuo geresnės šilumos izoliacijos ir kone neegzistuojančio šalčio pralaidumo. Patogios balkono durų varčios užtikrina lengvą reikiamą oro srauto reguliavimą, o apkaustai suteikia mikroventiliacijos galimybę. Savo vaidmenį puikiai atlieka ir tarpinės – šios guminės juostos uždarant duris priglunda ir taip uždengia bet kokius įmanomus tarpelius. O kad palaikytumėte maksimalų jų funkcionalumą, nepamirškite bent kartą į pusę metų patepti tarpines specialiai tam skirtu aliejumi.

Jei gyvenate pirmame namo aukšte, pamąstykite apie balkono duris su priešįsilaužimine sistema – rankena su užraktu atbaidys nekviestus svečius, o geresnės garso izoliacijos stiklo paketai nepraleis triukšmo gyvenant judresnėse ar tiesiog triukšmingose apylinkėse. Bet kokiu atveju, Langų sistemų balkono durys tiks tiek daugiabučiams, tiek privatiems namams.

Namų jaukumas

Du anksčiau minėtieji faktoriai galiausiai sudaro ir trečią – namų jaukumą. Ilsintis sutvarkytoje erdvėje, kurioje jaučiamės saugiai, aplanko ir siekiamas jaukumas – deja, viską sugadinti gali pro praviras balkono duris įlindusi musė ar uodas. Žiemos metu prisibijome jas atidaryti, tad kenčiame prišildytame kambaryje, nevėdiname – kenčia erdvės mikroklimatas. Daugelis gamintojų su gaminiais komplektuoja ir tokius priedus kaip orlaidės ar tinkleliai nuo vabzdžių – puikūs sprendimai maksimaliam namų jaukumui pasiekti. Tinkleliai leis mėgautis gaiva vasaros vakarais, o orlaidės saugiai pravėdins kambarius net ir žvarbiausią žiemos dieną.

Bet kokiu atveju, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – aptarsime jūsų lūkesčius, reikalavimus, patarsime, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!