Stumdomų langų ir durų sistemų privalumai

Šiandieną noriai renkamės vis įdomesnius, patogesnius ir modernesnius būsto sprendimus – įvairios naujos sistemos džiugina savo funkcionalumu, tad kodėl gi nepasilengvinus gyvenimo ir nepatobulinus jo aplinkos? Vienas tokių populiariausių privalumų jau ne vienerius metus išlieka stumdomos langų ir durų sistemos – jomis taupoma vieta, pinigai, kuriamas tinkamas bet kokio kambario mikroklimatas. Aptarkime įvairius tokio varianto faktorius ir privalumus, kad būtų lengviau apsispręsti, jei planuojate įsirengti.

Patogumas

Tokios stumdomos sistemos yra išties patogios. Nesvarbu, ar pasirinksite langus, ar duris, vienu judesiu atstumiamas praėjimas ar tiesiog prieiga prie gryno oro pradžiugins bet ką, ypač senyvus žmones, kuriems judėti gali būti sunkiau. Pavyzdžiui, jei turite terasą ir planuojate įrengti stumdomas duris, tikrai nepasigailėsite – toks lengvas praėjimas nesukels nepatogumų, ypač jei terasoje planuojate lankytis dažnai. Juk pastarojoje galima ne tik ilsėtis su namiškiais ar tiesiog po ilgos darbo dienos, tačiau ir įsirengti namų ofisą ar priimti svečių būrį. Negana to, stumdomas variantas padės sutaupyti vietos, kas yra ypač aktualu mažesnėms erdvėms – tokios durys ar langai nebus varstomi į kambarį, tačiau slenkami horizontaliai, nė kiek neišsiplečiant į turimą vietą.

Efektyvumas

Stumdomų sistemų privalumai tęsiasi. Lietuvoje, ypač šaltuoju metų laiku, saulė būna retas svečias – esame priversti jungti lempas vidury dienos. Per visą sienos plotį besidriekiantys stumdomi langai ir durys praleidžia maksimalų kiekį dienos šviesos, dėl ko nebereikia bereikalingai naudoti elektros – ne tik galime mėgautis gera knyga ar puodeliu arbatos tinkamame apšvietime, tačiau ir gerokai sutaupome tai darydami. Ką jau kalbėti apie puikią tokių sistemų izoliaciją – nepraleidžiamas nei šaltis, nei triukšmas, tad jūsų terasa ar kitas stiklinamas kambarys taps tikra ramybės oaze, o palaikomas natūralus erdvės mikroklimatas leis pasijusti dar geriau.

Saugumas

Žinoma, leidžiant daug laiko terasoje, ypač jei ši įrengta pirmame aukšte, gali kilti nerimo dėl saugumo. Ką jau kalbėti apie tai, jei gyvenate judresnėje ar atokesnėje kaimynystėje. Tokiais atvejais galima įrengti papildomų užraktų ir priešįsilaužimines sistemas tiek languose, tiek duryse, tad apie ilgapirščius galėsite nė negalvoti. Įsirengę tokį variantą galėsite džiaugtis papildomu ir užtikrintu saugumu gyvenant tiek pirmame, tiek viršutiniame daugiabučio aukšte.

Estetika

Akivaizdu, kad stumdomos sistemos yra gana modernus pasirinkimas, tačiau panorėjus kažko jaukesnio ir šiltesnio, visada vietoj metalo galima rinktis ir medieną – šilti tonai ir atspalviai bet kokiam kambariui suteiks nepaneigiamo jaukumo ir klasikinio stiliaus dvasios. Kita vertus, siauri aliuminio profiliai, ypač nudažyti tokia pat spalva, kaip ir sienos ar lubos, sukurs iliuziją, kad tarpų išvis nėra – atrodys, kad riba tarp lauko ir vidaus neegzistuoja, vizualiai padidės kambario erdvė.

Privalumų išties daug, tad nenuostabu, kad išsirinkti gali būti sunku. Tokiais atvejais visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – apžiūrėję jūsų būstą patarsime, koks variantas būtų optimaliausias, atsakysime į visus jūsų klausimus, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!