Tinkamas terasos durų pasirinkimas

Terasos durys – itin šiuolaikiškas pasirinkimas moderniems būstams. Jos suteikia tiek prabangos, tiek inovatyvaus paprastumo, galima derinti prie įvairiausių stilių. Kai egzistuoja toks didelis pasirinkimas, sunku nuspręsti, koks variantas tiktų labiausiai – reikia atsižvelgti į erdvę, stilių bei jūsų pačių norus ir lūkesčius. Aptarkime tai, į ką derėtų atkreipti dėmesį norint tinkamai pasirinkti terasos duris.

Nauda

Pirmiausia pagalvokime, kokią naudą tokios durys teiks. Terasa yra nepaneigiamas bet kokio būsto privalumas, kur galima tiek pailsėti, tiek dirbti – toks funkcionalumas nelieka nepastebėtas ir yra itin vertinamas. Ką jau kalbėti apie svečių gausą ar visos šeimos pusryčius, pietus ar vakarienę – jaukumas garantuotas. Kaip bebūtų, Lietuvoje terasas dar rengiame nedrąsiai, mat čia orai itin permainingi, o šaltasis periodas neretai užsitęsia. Kita vertus, modernaus interjero ir eksterjero dizaino tendencijas diktuojantys skandinavai be terasos neįsivaizduoja net daugiabučių – iš to įkvėpimo galėtumėme pasisemti ir mes.

Šiltuoju metų laiku terasos durys panaikina ribą tarp lauko ir vidaus, o šaltuoju – puikiai izoliuoja šilumą. Negana to, į namus patenka daugiau dienos šviesos, tad sutaupoma ir elektros išlaidų – tai itin aktualu, mat neretai sulaukiame vadinamojo „cepelininio dangaus“ ir gundomės jungti lempas vidurdienį. Galiausiai, jei ateityje planuojate parduoti būstą, tokios durys pridės vertės.

Erdvė

Svarbu atkreipti dėmesį į turimą terasos erdvę ir ką planuojate su ja daryti. Jei jos nėra daug ir norite ją išnaudoti kuo funkcionaliau, čia, ko gero, labiausiai tiktų stumdomos terasos durys, kurios gali būti pritaikytos tiek mažoms, tiek didelėms erdvėms. Kita vertus, jų varčia būna gana sunki, tad derėtų atsižvelgti į varstymo intensyvumą ir patogumą. Pamąstykite ir apie sulankstomas, kurias galima lankstyti tiek į vidų, tiek į išorę. Jei planuojate terasa naudotis dažnai, įsitikinkite, kad pasirinktų durų kokybė itin aukšta, mat dėl dažno varstymo mechanizmai gali susidėvėti greičiau. Jei visgi išsirinkti nepasidarė lengviau, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – padėsime, patarsime, atsakysime į visus jūsų klausimus, o panorėjus pateiksime jums pasiūlymą!

Estetika

Terasos durys gali tapti išskirtine jūsų būsto dizaino detale, suteiksiančia jam originalaus žavesio ir stiliaus. Ne paslaptis, kad jos gali prisitaikyti prie pačių įvairiausių interjero ir eksterjero dizaino sprendimų dėl savo universalumo. Jas galima dažyti įvairiomis spalvomis: medienos, metalo, aukso ar sidabro tonai tinka kone prie visko. Įvertinkite, kokio terasos kolorito siekiate ir pagal tai rinkitės duris. Be to, galima rinktis ir skirtingas medžiagas: medis ar aliuminis, abu variantai turi savų pliusų ir išskirtinumų. Nepamirškite ir tokių įmantresnių detalių, kaip raižiniai ar net šviestuvai – galbūt siekiate papildomo apšvietimo vakarėjant arba estetiškai tenkinančių raštų kaskart praėjus pro duris. Bet kokiu atveju, svarbiausia atsižvelgti į savo ir namiškių poreikius, pasitarti apie turimos terasos ir jos naudojimo lūkesčius ir rinktis be dvejonių!