Nestandartiniai medinių langų sprendimai

Mediniai langai gali suteikti namams šilumos ir išskirtinumo, tačiau kartais gali kiek pabosti, atrodyti senamadiškai ar tiesiog neoriginaliai. Laimei, yra daug būdų, galinčių paįvairinti šių langų išvaizdą ir suteikti originalių sprendimų, nereikalaujant pilnai jų pakeisti. Nesvarbu, ar siekiate rimtų pokyčių, ar tik keleto skirtingų detalių, galime atrasti ne vieną variantą, atitinkantį jūsų lūkesčius ir biudžetą – įdėję šiek tiek kūrybiškumo ir pastangų, langus paversite išskirtiniu būsto bruožu.

Dažymas ir beicavimas

Medinių langų dažymas ir beicavimas yra paprastas ir efektyvus būdas suteikti jiems išskirtinumo. Naujas dažų sluoksnis gali pilnai pakeisti langų išvaizdą ir sulieti juos su esama kambario spalvų schema. Norėdami suteikti akcento, rinkitės ryškesnę spalvą, o siekiant tiesiog papildyti esama dekorą, rinkitės prislopintas, pastelines spalvas. Dar vienas nestandartinis sprendimas – beicavimas. Šis būdas pabrėžia natūralų langų grožį ir šilumą, tuo pačiu užtikrina medienos patvarumą ir ilgaamžiškumą. Yra įvairių spalvų beicų – nuo šviesių ir natūralių iki gilesnių ir sodresnių, tad galite rinktis labiausiai atitinkantį jūsų lūkesčius ir viziją. Nebijokite eksperimentuoti – pamąstykite ir apie blizgų ar matinį beicą ir suteikite langams dar daugiau unikalumo.

Atminkite, kad dažant arba beicuojant rėmus, svarbu tinkamai paruošti paviršių: gali prireikti pašlifuoti, užpildyti įvairius tarpelius ir įtrūkimus ar tepti gruntą. Taip pat svarbu naudoti kokybiškus dažus ar beicą ir atidžiai laikytis gamintojo nurodymų. Taigi, įdėjus šiek tiek pastangų, langų dažymas ir beicavimas gali tapti ekonomišku ir efektyviu būdu atnaujinti būsto išvaizdą.

Furnitūra

Siekiant suteikti mediniams langams lengvo unikalumo, pamąstykite apie įdomią ir išskirtinę furnitūrą – rankenos, spynelės, vyriai ir kiti priedai gali pagerinti jūsų langų stilių ir funkcionalumą. Atsižvelkite į esamą kambario interjerą, savo lūkesčius ir atitinkamai rinkitės. Vienas dažniausių ir populiariausių būdų tai padaryti yra pasirinkti išskirtines, dekoratyvesnes rankenas ir spynas. Pasirinkimas rinkoje platus – pilna klasikos, modernumo, tad neabejotinai atrasite savo skonį atitinkančią detalę.

Dar vienas būdas suteikti unikalumo – dekoratyviniai vyriai ir atramos. Šios detalės dažnai gaminamos iš žalvario ar kitų metalų, taip pat galima atrasti įvairių dizainų, pavyzdžiui, sudėtingų raštų ar gėlių ir augalijos motyvų. Bet kokiu atveju, pridėję langams papildomos furnitūros galite pagerinti jų funkcionalumą, pavyzdžiui, įmontavus naują užraktą gali pagerėti net ik išvaizda, bet ir saugumas.

Langų plėvelė

Mediniai langai su plėvele gali tapti kūrybišku ir funkcionaliu būdu suteikti namams unikalumo ir privatumo. Galima rasti įvairių raštų ir tekstūrų langų plėvelių, tad nesunkiai atrasite prie jūsų namų derantį stilių. Populiarūs variantai – matinė, vitražinė ar geometrinių raštų plėvelė. Kitas praktiškas langų plėvelės faktorius – UV spindulių blokavimas. Daugelis tokių plėvelių yra skirtos izoliuoti ir padėti sumažinti energines sąnaudas, tad vasarą namai bus vėsesni, o žiemą – šiltesni.

Tokios plėvelės montavimas yra gana paprastas procesas – dėkite ją tiesiai ant stiklo, prireikus prieš tai galima lengvai apkarpyti ar apipjaustyti. Prieš klijuodami nepamirškite ir kruopščiai nuvalyti stiklo, kad paviršius būtų lygus ir nesusidarytų jokios oro kišenėlės.