Kokius langus rinktis 2024 metais?

Ne paslaptis, kad tendencijos taip greitai nesikeičia – jos išlieka bent keletą metų, ypač, jei yra plačiai visų pamėgtos. Pastaraisiais metais interjero dizaino viršūnėse karaliauja paprastumas: skandinaviškas minimalizmas arba japoniškas jaukumas, taip pat žavi šių stilių sintezė Japandi. Išsirinkus baldus, nederėtų pamiršti kitos kambarį užbaigiančios sudėtinės dalies – langų. Šiais metais pasirinkę plastikinius langus neprašausite – šis variantas tiks tiek minimalizmui, tiek klasikai.

plastikiniai langai

Plati spalvų paletė 

Jau kurį laiką daugumoje stilingų namų galime išvysti vyraujančias vienodų spalvų paletes – atspalviai, žinoma, gali skirtis, tačiau bendra gama išlieka ta pati, kartais su vienokia ar kitokia ryškesne akcentine spalva. Tokia monochromiška visuma nedirgina akių bei sukelia vidinį ramybės jausmą, ką jau kalbėti apie vizualinį estetinį pasitenkinimą išvydus gražiai tarpusavyje derančias ir viena kitą papildančias spalvas. Plastikiniai langai tokioje visumoje puikiai derės, mat galima pritaikyti rėmų spalvą prie sienos. Taip sukursite optinę apgaulę – langų rėmams susiliejus su sienų spalva, kambarys atrodys didesnis, vientisesnis. Tiesa, minimalizmo mėgėjai dažniau renkasi šaltesnes ir griežtesnes spalvas, pavyzdžiui, pilką, baltą ar juodą ir visus jų atspalvius, bet japoniško interjero dizaino stiliuje galime išvysti ir šiltesnių, žemiškų atspalvių – pastarieji šiais metais neabejotinai liks ant bangos. 

Ekologija ir tvarumas

Ekologija ir tvarumas šiemet atsispindės ne tik mūsų elgesyje, sprendimuose ar interjero dizaine, bet ir langų pasirinkime. Pasirinkus plastikinius langus užtikrinsite puikią šilumos izoliaciją, tad šaltuoju metų laiku išleisite mažiau pinigų mokesčiams už šilumą, o vasarą nereikės visas viltis dėti į kondicionavimo sistemas. Ką jau kalbėti apie tai, kad skaidrus šių langų stiklas ir jūsų pasirinktas dydis puikiai praleis saulės šviesą iki pat paskutinių jos spindulių – šitiap nereikės jungti šviesos vos pradėjus temti ir eikvoti elektros. Be to, jei gyvenate triukšmingesnėje vietovėje, šie langai sumažins aplinkos triukšmą bei užtikrins kokybiškesnį ir ramesnį poilsį – puikus pasirinkimas norint sukurti sveiką ir jaukų namų mikroklimatą.

Ilgaamžiškumas

Ar žinojote, kad, priklausomai nuo priežiūros ir išorės veiksnių, plastikiniai langai dažniausiai patikimai tarnauja net apie 20 metų? Tai ne tik dar vienas faktorius, užtikrinantis tvarumą, bet ir tolimesnį pritaikymą prie nors ir lėtai, bet besikeičiančių interjero ar eksterjero dizaino tendencijų. Galų gale, nesvarbu, kokios spalvos, formos ar medžiagos dominuos kiekvienais metais – jei šiais metais pasirinksite plastikinius langus, užsitikrinsite ilgametį estetinį namų patrauklumą, ekologišką dizainą, sandarumą ir garso bei šilumos izoliaciją. Tikriausiai nepaneigsime, kad šie faktoriai niekad neišeis iš mados, tad būtų sumanu pasirūpinti jais jau dabar. Susidomėjus visada galite kreiptis į Langų Sistemų komandą – patarsime įvairiausiais rūpimais klausimais ir padėsime išsirinkti jūsų namams tinkamiausią variantą!