„5 žvaigždučių būstas“: į pagalbą atkeliauja „Langų sistemos“

Žiūrimiausia statybų laida Lietuvoje „5 žvaigždučių būstas“ pristato neeilinę istoriją: Borisas ir Kristina turėjo senelių paliktą sodybą, tačiau ištiko nelaimė: namas sudegė, o kartu su juo išnyko ir dalelė Kristinos vaikystės. Sklypą teko parduoti – skaudu, tačiau pora nenuleido rankų ir nusprendė pasistatyti senelių sodybą primenančius namus. Visgi, gyvenimas nesustoja, norisi pabėgti nuo miesto šurmulio ir stebėti pievelėje krykštaujančius vaikus ir anūkus. Tokių svajonių namų statyboms į pagalbą atkeliauja „Langų sistemos“.

Dabar svarbiausia durys, langų sistemos ir valymo įrenginiai, tad laidos vedėjas Tomas Grigaitis pakvietė UAB „Langų sistemų“ direktorių Rolandą Kulį, o šis savo ruožtu pirmiausia patarė apsilankyti „Langų sistemų“ internetinėje svetainėje ir susisiekti su jais.

Kaip bebūtų, pirmiausia reikėtų įveikti langų rebusą. Boriso ir Kristinos namuose langų ertmės jau paruoštos, tad metas išsimatuoti ir kuo skubiau montuoti. Tą padaryti galima keliais būdais: montuojant kampine jungtimi, žiūrint iš lauko pusės matysis esama metalinė kolona, o antras būdas būtų apgaubti tą koloną jungiamaisiais plastikiniais elementais – tada iš lauko pusės kolonos nesimato, tačiau ne visiems užsakovams patinka didelis plastiko gabalas. Būna ir taip, jog kolona tiesiog nudažoma baltai ir paliekama – taip gražiau.

Boriso ir Kristinos statomas namas priklauso A++ energetinei naudingumo klasei – tokiu atveju siūlomas „Iglo Energy“ profilis – trys sandarinimo tarpinės, storesnis stiklo paketas, dažniausiai pasirenkamas klasikinis dizainas, septynios kameros. Pastarosios suteikia rėmui tvirtumą ir stabilumą, kad langai neišsikraipytų nuo išorinių klimato veiksnių ar savo pačių svorio, kad būtų stabilesni ir ilgaamžiai. EPDM tarpinės yra atsparios temperatūrų kaitoms – tai itin aktualu gyvenant permainingų orų Lietuvoje. Dažniausiai naudojami trijų stiklų stiklo paketai, iš kurių susideda du selektyviniai stiklai: vienas išorėje, kitas viduje. Toks selektyvinis stiklas yra šiltesnis nei įprastas, geriau sulaiko šilumą patalpoje – taupus ir ekonomiškas variantas.

Galimi ne tik įvairūs techniniai sprendimai, bet ir plati spalvų gama, tad savo poreikius patenkins net patys kūrybingiausieji. 30 galimų spalvų teikia keletą derinimo variantų: galima rinktis spalvą laukui ir vidų palikti baltą, pasirinkti vieną spalvą abejoms pusėms arba parinkti joms skirtingas spalvas. Dėl plastikinių langų spalvos nublukimo nerimauti neverta, mat gamybos metu jie yra laminuojami karštuoju būdu, o tai suteikia jiems ilgaamžiškumo.

Didžiulis terasinis langas taip pat pateikia keletą iššūkių – tokiu atveju galima montuoti arba į vidų atveriamą terasinį langą, arba nustumiamą. Galima montuoti ir pusę nustumiamo lango, o kita pusė būtų laisvas, atviras išėjimas laukan. Nepaisant didelių gabaritų, tokios stumdomos konstrukcijos nėra sunkiai valdomos. Dėl didesnio sandarumo, angos išorėje galima montuoti ir tvirtus bei ilgaamžius termo profilius.

Derėtų turėti omenyje, kad langams montuoti geriausia pasisamdyti šios srities specialistus – reikalingos specialios žinios ir įgūdžiai, be to, montuodami patys, dalinai prarasite garantiją. Langų sistemos pagelbės įvairiausiais klausimas – pristatymas, montavimas, sandarinimas ir, žinoma, rezultatas.