Dažniausi mitai apie plastikinius langus

Plastikiniai langai pelnė didžiulį populiarumą namų statybos ir renovacijos pasaulyje siūlydami daugybę privalumų, tokių kaip ilgaamžiškumas, energinis efektyvumas, estetinis patrauklumas. Kaip bebūtų, nepaisant plačiai paplitusio naudojimo, šiuos langus, visgi, supa keletas klaidingų nuomonių ir mitų, kurie neretai kelia painiavą. Aptarkime dažniausiai paplitusius mitus ir paneikime juos faktine informacija – panaikindami šiuos klaidingus įsitikinimus, suprasime tikrąsias šių langų savybes ir galėsime priimti pagrįstus sprendimus rinkdamiesi variantą savo namams.

Mitas Nr. 1: Plastikiniai langai skleidžia kenksmingas dujas

Vienas iš labiausiai paplitusių plastikinių langų mitų yra įsitikinimas, jog šie išskiria kenksmingas dujas. Ši klaidinga nuomonė kyla dėl to, kad polivinilchloridas, pagrindinė šių langų medžiaga, turi chloro. Derėtų žinoti, kad šiuolaikiniai PVC langai gaminami saugiai ir jiems taikomos griežtos kokybės kontrolės priemonės. Anksčiau, kai šis langų tipas dar buvo ankstyvoje vystymosi stadijoje, buvo susirūpinta dėl nuodingų dujų išskyrimo, ypač gaisro atveju. Šias problemas išsprendė didelė pažanga gamybos technikos ir priedų įtraukimo srityje – dabar tokie langai gaminami su priedais, padidinančiais jų atsparumą ugniai ir mažinančiais nuodingų dujų išskyrimą. Įprastomis sąlygomis PVC langai nuodingų dujų neišskiria – jie sukurti taip, kad atlaikytų temperatūros svyravimus ir išliktų stabilūs, užtikrinant gyventojų saugumą ir gerovę. Siekiant įvertinti šių langų saugą, atlikta daugybė tyrimų ir išsamių bandymų, kurių išvados nuosekliai patvirtina, jog tinkamai pagaminti ir sumontuoti langai neišskiria jokių kenksmingų medžiagų. Vertinant galimą riziką, ypač svarbu nepasiduoti seniems, nepagrįstiems įsitikinimams ir domėtis naujausia informacija.

Mitas Nr. 2: Plastikinius langus sunku perdirbti

Kitas paplitęs mitas apie plastikinius langus yra įsitikinimas, kad juos sunku perdirbti. Tiesa, kad šių langų perdirbimas kelia tam tikrų iššūkių, tačiau svarbu suprasti, jog pastaraisiais metais padaryta ženkli pažanga, skatinanti reikšmingus perdirbimo pokyčius – dėl specializuotų perdirbimo programų ir procesų, šių langų perdirbimas tapo lengvesnis ir tvaresnis. Daugelis langų gamintojų prisiėmė atsakomybę už langų eksploatavimo pabaigos valdymą, įkurdami surinkimo punktus ir bendradarbiaudami su perdirbimo įmonėmis – tokiomis iniciatyvomis siekiama sumažinti atliekų kiekį ir skatinti pakartotinį medžiagų naudojimą. Be to, perdirbimo pramonė kaip reikiant pasistūmėjo ieškodama naujoviškų metodų, kaip efektyviai perdirbti PVC langus – mokslinių tyrimų ir plėtros pastangos buvo sutelktos į perdirbimo technologijų tobulinimą ir naujų perdirbtų PVC medžiagų panaudojimo būdų tyrinėjimą. Būtent todėl šie langai dabar gali būti apdorojami lengviau ir transformuojami į visai naujus gaminius, taip sumažinant jų poveikį aplinkai.

Mitas Nr. 3: Plastikiniai langai lengvai blunka

Dar vienas gan populiarus plastikinių langų mitas teigia, kad šie gana greitai ir lengvai išblunka. Ankstyvieji tokių langų variantai buvo išties jautresni saulės spindulių poveikiui, tačiau šiandieninės technologinės naujovės ir gamybos procesų pažanga šį mitą neigia. Šiuolaikiniai langai kuriami su UV spinduliams atspariomis dangomis ir patobulintomis formulėmis, ženkliai sumažinančiomis spalvos pakitimą. Šiandien gamintojai taiko įvairius metodus, kad užtikrintų tokių langų išvaizdos ilgaamžiškumą ir patrauklumą. Į PVC sudėtį įeina UV stabilizatoriai ir pigmentai, padidinantys atsparumą blukimui ir spalvos pasikeitimui, atsirandančiam dėl ilgalaikio saulės spindulių poveikio – šitaip originali spalva ir estetinis patrauklumas išsaugomas daugelį metų. Svarbu paminėti, kad prie tokio ilgaamžiškumo prisidėjo ir paviršiaus apdorojimo bei dangų pažanga – apsauginių sluoksnių, tokių kaip akrilo ar vinilo plėvelės, naudojimas dar labiau padidina jų atsparumą spalvos pasikeitimui, įbrėžimams ir kitokiems teršalams.

Pasirinkę aukštos kokybės langus iš žinomų gamintojų, galėsite drąsiai paneigti visus šiuos įsisenijusius mitus. Čia jums ir pasitarnaus Langų sistemos – atsakysime į jūsų klausimus, patarsime, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!