Didelių aliuminio langų išmatavimų privalumai ir trūkumai

Įsirengiant naujus namus ar remontuojant esamus, kone svarbiausias faktorius yra langai. Neužtenka rinktis bet kokių – norint atsakingai ir ekonomiškai įrengti langų sistemas, verta pasidomėti, koks tipas labiausiai tiktų jūsų būstui. Ne paslaptis, kad naujakuriai dažnai yra linkę montuoti daugiau, tačiau mažesnių gabaritų langų – neva taip prarandama mažiau šilumos. Vis dėlto, retas pagalvoja, kad tinkamai įrengus didesnes aliuminio profilio sistemas ne tik neprarasime nė trupučio šilumos, bet ir suteiksime estetikos ir elegancijos tiek interjerui, tiek eksterjerui. Nesate tikri? Štai keletas esminių didelių aliuminio langų privalumų ir trūkumų, kurie padės apsispręsti.

Aliuminio profiliai

Dažniausiai renkamės medinius arba plastikinius profilius, o aliuminis taip ir lieka neįvertintas. Vyrauja mitai, kad neva jis traukia šaltį, reikalauja daugiau išlaidų ir daugybė kitų nepagrįstų įsitikinimų. Tai viso labo ir tėra mitai – realybė tokia, kad aliuminio profiliai pasižymi išskirtiniu ilgaamžiškumu ir patvarumu, o jų formos neiškraipo net patys ekstremaliausi temperatūros svyravimai. Užkertamas kelias pelėsiui ar besikaupiančiai drėgmei, užtikrinama gera ventiliacija, tad šis pasirinkimas puikiai tiks tiek gyvenamiesiems namams, tiek daugiabučiams. Galiausiai, aliuminio langų termoizoliacinės savybės nenusileidžia iš kitų medžiagų pagamintoms sistemoms – tinkamai valdomi oro srautai neleis prarasti šilumos, tad būsite užtikrinti šiuo ekonomišku, tvariu ir atsakingu pasirinkimu.

Privalumai

Įsirengiant didelius langus atrasite daugybę privalumų. Visų pirma, į namus pateks daugiau šviesos, kas yra ypač aktualu šaltuoju sezonu – anksčiau temsta, tad svarbus kiekvienas saulės spindulėlis, neversiantis kompensuoti jų stygiaus įjungiant šviesas. Taigi, ne tik sutaupysite, tačiau ir mėgausitės puikiu apšvietimu iki paskutinės akimirkos. Antra – dideli aliuminio langai reikalauja mažiau sudalinimo, tad reikės mažiau profilio. Vėlgi sutaupysite ir užtikrinsite geresnį šilumos sulaikymą. Galiausiai, aliuminio profiliai yra puikus architektūros, estetikos ir interjero dizaino sprendimas – juos galima nudažyti bet kokia spalva, tad telieka pasikliauti vaizduote ir kurti svajonių erdvę. Negana to, pasirinkus plonus profilius kambarys atrodys elegantiškas ir modernus.

Trūkumai

Kaip bebūtų, šalia gausių privalumų visuomet yra ir bent truputis trūkumų – taip yra ir su didelių išmatavimų aliuminio langais. Savaime suprantama, kuo didesnis stiklo paketas, tuo daugiau priežiūros jis reikalaus, tad laikui bėgant gali įgristi gana sudėtingas valymas. Neturint specialių valymo priedų gali būti sunku pašalinti valymo metu liekančius nešvarius ruoželius, todėl, savaime suprantama, pats procesas kiek prailgsta. Dideli gabaritai taip pat reikalauja specialių užuolaidų, roletų, žaliuzių ar kitų aksesuarų. Sumontavus nestandartinio dydžio langus, gali tekti kiek ilgiau ieškoti tinkamo dydžio minėtų priedų, galimai ir gamintis ar siūtis juos pagal užsakymą. Tačiau pažvelkime iš kitos pusės – langų valymas atstos lengvą mankštą, o užuolaidos ar kiti langų aksesuarai pagal užsakymą užtikrins, jog tokia kombinacija yra vienetinė ir puikuojasi tik jūsų namuose.

Neabejojame, kad įvertinsite didelių aliuminio langų išmatavimų privalumus ir trūkumus bei išsirinksite jūsų būstui tinkamiausią variantą!