Garsą izoliuojantys mediniai langai

Natūralu, kad savo namuose norime pailsėti nieko netrukdomi – tai ir turėtų būti mūsų ramybės oazė. Neblaškomi jokių pašalinių garsų galime tiek kokybiškai pailsėti, tiek išsimiegoti, tiek susikaupti. Deja, tokią ramią atmosferą įmanoma pasiekti ne visada: galbūt gyvename triukšmingoje ar judrioje gatvėje, o galbūt langai prastai izoliuoja pašalinius, iš lauko sklindančius garsus. Bet kokiu atveju, pastovus triukšmas žmogaus sveikatai tikrai ne į gerą. Viena geriausių išeičių užtikrinti puikią garso izoliaciją ir kitokius privalumus – mediniai langai. Aptarkime, kokią žalą sveikatai kelia triukšmas ir kaip jo išvengti padeda toks langų pasirinkimas.

Triukšmo tarša

Kad suprastumėme, kodėl taip svarbu užtikrinti namuose tinkamą ir kokybišką triukšmo izoliaciją, pirmiausia derėtų suprasti, kaip triukšmas veikia žmogaus nuotaiką ir sveikatą. Nuo triukšmo pabėgame sunkiai – net viršutiniuose daugiabučių aukštuose girdime žemiau zujančias mašinas, žaidžiančius vaikus ar dar kitokius pašalinius garsus. Ką jau kalbėti apie nuosavus namus netoli centro, dažnai remontuojamoje ar judrioje gatvėje. Esant pastoviam triukšmui tampame irzlesni, negalime susikaupti, neatkreipiame dėmesio į artimoje aplinkoje esančius dalykus – kenčia tiek mūsų savijauta, tiek darbo kokybė.

Išgirdus stresą keliantį garsą, migdolinis kūnas – smegenų vieta, atsakinga už emocijas – siunčia pavojaus signalą pagumburiui. Šis iškart signalizuoja antinksčiams pumpuoti adrenaliną į kraują – tai evoliucijos išvystytas signalas, leidžiantis greitai reaguoti atsidūrus gyvybei pavojingoje situacijoje. Vargu, ar lauko triukšmas taps pavojingu gyvybei, tačiau būtent dėl jo ir negalime susikaupti, jei ramybės neduoda koks įkyrus, pasikartojantis ir blaškantis garsas.

Garso izoliacija

Mediniai langai yra puikus pasirinkimas norint užtikrinti kokybišką garso izoliaciją tiek daugiabutyje, tiek nuosavame name. Mediena – per amžius pripažintas natūralus izoliatorius, sulaikantis įvairius lauko garsus ir kitokį triukšmą. Nesvarbu, ar lauke siaučia pūga, ar liūtis, šių gamtos reiškinių keliamas triukšmas girdėsis tik tarsi per miglą. Didesnis stiklų paketų skaičius taip pat gali užtikrinti geresnę garso izoliaciją, tad įvertinkite savo aplinką, pasitarkite su namiškiais, ir rinkitės tinkamiausią variantą.

Laminavimas akustine membrana užtikrina apsaugą nuo vibracijos ir per stiklą sklindančios garsinės energijos sugėrimą. Negana to, kokybiškos tarpinės neleidžia prasiskverbti triukšmui pro jokius tarpelius, o pati mediena, kaip minėta, yra puikus atsinaujinantis išteklius, turintis geresnes izoliacines savybes, nei dauguma kitų pasirinkimų šiandienos rinkoje.

Kitos techninės savybės

Be puikių garso izoliacinių savybių, mediniai langai pasižymi lygiai tokiu pat puikiu šalčio nepralaidumu – sutaupysite net ir šalčiausiu sezonu. Negana to, šiandien, kai taip svarbu ekologija ir tvarumas, tokie langai tampa puikiu pasirinkimu norint prisidėti prie šių iniciatyvų – gaminant langus naudojant tokį atsinaujinantį išteklių kaip mediena sunaudojama daug mažiau dirbtinių ar kenksmingų medžiagų, tad neteršiama aplinka. Galiausiai, pasirinkę medieną užtikrinsite ilgą tokių langų tarnystę – tinkamai prižiūrimi, šie gali išsilaikyti iki 60 metų ar net ilgiau!

Bet kokiu atveju, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – papasakosime daugiau apie medinių langų savybes, patarsime, padėsime išsirinkti, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!