Į ką atkreipti dėmesį renkantis aliuminio langus?

Langai – viena svarbiausių statomo ar remontuojamo namo detalių. Pro juos ne tik grožimės lauko kraštovaizdžiu, tačiau ir gauname taip reikalingos saulės šviesos. Šiandieną vis daugiau dėmesio skiriama ekologijos ir tvarumo klausimams, tad nenuostabu, kad tokias iniciatyvas norime pritaikyti ir namų buityje. Vienas būdas tai padaryti – įsigyti aliuminio langus. Aptarkime keletą detalių, į kurias derėtų atkreipti dėmesį dar prieš matuojant rėmus.

Estetinis universalumas

Viena geriausių aliuminio langų savybių yra jų estetinis universalumas. Visų pirma, šių langų rėmai gali būti itin ploni ir puikiai susilieti su sienomis – puikus pasirinkimas skandinaviško ar kito modernaus interjero stiliaus namams. Negana to, profiliai gali būti dažomi kone bet kuria pasirinkta spalva, tad savo variantą atras ir avangardo ar kitų ryškesnių dizainų mėgėjai. Aliuminis yra itin lankstus metalas, tad puikiai tiks netradicinių ir kūrybiškų formų langų kūrimui – šitaip pagyvinsite net ir niūriausią ar ankščiausią kambarį. Tiesios, tačiau tvirtos tokių langų profilių linijos neklius už akių ir puikiai prisitaikys prie įvairiausių interjero stilių – tai puikus pasirinkimas žmonėms, turintiems unikalią namų viziją ir siekiantiems išskirtinumo bei originalumo.

Atsparumas ir ilgaamžiškumas

Aliuminio langai taip pat yra itin atsparūs net ir ekstremaliausiems temperatūros pokyčiams – neišsikraipys, netrūkinės ir kitaip nenusidėvės. Galite pamiršti ir rūdis, pelėsį ar lupinėjimąsi, taip pat ir nuolatinę priežiūrą – šiai pakaks viso labo drėgno skudurėlio. Dar vienas itin svarbus faktorius – ekologija ir tvarumas. Aliuminis yra ilgaamžiškas, tad tokie langai tarnaus jums ne vieną dešimtmetį, o prireikus galima perdirbti ir suteikti dar keletą metų tarnystės – puikus būdas prisidėti prie ekologijos iniciatyvos ir taip tausoti gamtą. Tokio tipo langai taip pat puikiai sulaiko šilumą ir nepraleidžia šalčio, tad šaltuoju metų laiku neabejotinai sutaupysite ir už šildymą išleisite gerokai mažiau. Vyšnaitė ant torto – lygiai tokia pat puiki garso izoliacija, apsauganti nuo nepageidaujamo triukšmo lauke.

Prioritetai

Žinoma, aliuminio langai kainuos brangiau – tam derėtų įsivertinti savo prioritetus ir nuspręsti, ar privalumai nusveria trūkumus. Galbūt kelios dešimtys eurų daugiau – sąžininga „auka“ mainais į tvarų gyvenimo būdą, taupesnį šildymą ir modernų bei elegantišką namų dizainą? Be to, jei statote ar remontuojate medinį namą, gerai pagalvokite, ar norite jame matyti aliuminio langų profilius – modernusis metalas gali ryškiai kontrastuoti su klasikine mediena, tad tokios dviejų stilių detalių priešpriešos gali sutrukdyti pasiekti estetinį pasitenkinimą savo namais. Kita vertus, tai gali tapti žaisminga ir išskirtine namų detale, tad, vėlgi, reikia gerai pagalvoti, ko siekiate remontuodami esamus ar statydami naujus namus. Žinoma, bet kokiu atveju galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – visada padėsime, patarsime, o prireikus ir pateiksime pasiūlymą.