Kaip prižiūrėti plastikinius langus?

Plastikiniai langai – populiarus pasirinkimas dėl jų ilgaamžiškumo, energinio efektyvumo, kainos ir lengvos priežiūros. Žinoma, kad šie gerai atrodytų ir tinkamai veiktų, nederėtų jų apleisti. Esant tiek daug skirtingų valymo priemonių ir metodų, sunku išsirinkti ir kartais net sužinoti, kas labiausiai tinka jūsų langams. Nuo namų valymo sprendimų iki specializuotų priemonių – aptarsime ne vieną variantą, tiksiantį kiekvienam biudžetui ir valymo stiliui.

Valymas

Plastikinių langų valymas yra svarbi jų išvaizdos ir tarnavimo trukmės prailginimo dalis. Yra daug veiksmingų valymo būdų – tiek naminių sprendimų, tiek specialiai tam skirtų priemonių. Norėdami sumaišyti paprastą ir nebrangų valymo tirpalą, purškiklyje sumaišykite baltąjį actą ir vandenį lygiomis dalimis – šis sprendimas puikiai tiks pašalinti nešvarumams nuo langų paviršiaus. Dar vienas sprendimas gaunamas sumaišius kelis lašus indų ploviklio su šiltu vandeniu – tai padės pašalinti sunkiai įveikiamas dėmes ir įvairius riebalus.

Jei visgi norite naudoti parduotuvėje įsigytas valymo priemones, jus pasitiks išties platus pasirinkimas. Ieškokite valiklių, skirtų specialiai PVC langams, mat jie bus pakankamai švelnūs, kad nepažeistų jų paviršiaus. Dauguma tokių valiklių sukurti taip, kad ištirpintų įvairius nešvarumus, o langai liktų švarūs ir be įkyrių dryžių nuo šluostės.

Nesvarbu, kokį valymo būdą pasirinksite, svarbu naudoti tinkamas priemones, kad nepažeistumėte langų. Naudokite minkštą šluostę arba kempinę ir atsisakykite abrazyvinių medžiagų, pavyzdžiui, plieno vatos ar šiurkščių šveitimo šluosčių, kurios gali subraižyti paviršių. Vadovaudamiesi šiais patarimais užtikrinsite ilgesnį langų tarnavimo laiką ir geresnę išvaizdą.

Reguliari priežiūra

Reguliari priežiūra būtina, kad jūsų plastikiniai langai tarnautų kuo ilgiau ir atrodytų estetiškai. Reguliariai patikrinkite, ar nesimato jokių pažeidimų ar nusidėvėjimo požymių: įtrūkimų rėmuose, stiklo pažeidimų ar sandariklių problemų. Jei ką nors pastebėjote, svarbu tai kuo greičiau pašalinti, kad išvengtumėte tolimesnės žalos ir nepažeistumėte langų efektyvumo. Dar vienas svarbus aspektas – lango dalių sutepimas. Laikui bėgant įvairios mechanizmo dalys, pavyzdžiui, vyriai, spynos ir kt., gali sustandėti, dėl ko gali apsunkti lango varstymas. Aplikavę nedidelį kiekį silikoninio purškalo ar kito panašaus tepalo užtikrinsite, kad jūsų PVC langų judančios dalys veiks sklandžiai.

Svarbu ir tai, kad rėmai liktų sausi ir būtų gerai vėdinami, kad nesikauptų kondensatas ir pelėsis. Patalpose, kuriose yra daug drėgmės, pavyzdžiui, vonios kambariuose ar virtuvėse, apsvarstykite galimybę naudoti oro sausintuvą, kad pašalintumėte drėgmės perteklių iš oro. Taip pat nepamirškite reguliariai valyti rėmus sausa šluoste.

Visi šie patarimai gali pailginti jūsų langų tarnavimo laiką ir užtikrinti, kad jie tinkamai veiks dar daugelį metų. Reguliari techninė priežiūra padės nustatyti ir išspręsti bet kokias problemas, o paprastas valymas užtikrins dailią išvaizdą ir funkcionalumą. Na, o jeigu atsiranda rimtesni langų gedimai – rekomenduojame kreiptis į patyrusius šios srities specialistus.