Kas yra plastikinių langų kameros?

Šiandien plastikiniai langai yra kone populiariausias pasirinkimas remontuojant senesnius namus ar statant naujus: šiuolaikiškos bei itin patogios sistemos puikiai praleidžia šviesą ir sulaiko šilumą, kuria malonų mikroklimatą tiek šiltuoju, tiek šaltuoju sezonu. Pasirinkimas išties platus – skirtingi profiliai, stiklo paketai, dydžiai, kamerų skaičius ir daug kitų faktorių. Kad ir kaip sudėtingai skambėtų šie rodikliai, optimalūs langai nereikalauja ypatingos priežiūros bei suteikia namams estetikos ir patogumo. Pirkdami dažnai nė nesusimąstome, kaip kiekvienas šių tarpusavyje besisiejančių faktorių gali paveikti bendrą lango kokybę, ilgaamžiškumą ir patvarumą. Mažiausiai, ko gero, domimės kameromis – kas jos ir ką byloja skirtingas jų skaičius?

Plastikinių langų kamerų paskirtis

Plastikiniai langai susideda iš oro pertvarų, kurios pildomos argonu – tai ir yra kameros, atsakingos už šilumos ir garso izoliaciją. Tai ypač svarbu norint statyti ar remontuoti namus atsižvelgiant į tvarumą, ekologiją ir taupumą. Neretai galvojame, kad kuo daugiau kamerų turi langas, tuo jis bus naudingesnis, tačiau viskas nėra taip paprasta – renkantis langus reikėtų atsižvelgti ir į jus supantį klimatą ar bendrą namo konstrukciją ir pagal tai spręsti, kokio kiekio kamerų langus rinktis. Svarbiausia suvokti, kad kamerų skaičius nelemia termoizoliacinių savybių, mat visos lango dalys yra tarpusavyje susijusios ir lemia viena kitos efektyvumą. Pavyzdžiui, pirmiausia derėtų atsižvelgti į stiklo paketų kokybę, tada užtikrinti jiems antrinsiančius lango profilius ir tik tada imtis kamerų skaičiaus.

Skaičių svarba

Langų profiliai gali turėti 3, 6, 8 ar net 12 kamerų, tačiau koks būtų tinkamiausias variantas? Kaip minėta, reikia atsižvelgti į klimatą – Lietuvoje užtektų ir 5 kamerų, mat didinant šį skaičių šilumos sulaikymas kinta minimaliai. Be to, derėtų įvertinti ir tai, kur konstruojate sistemas – ar daugiabutyje, ar nuosavame name. Pirmuoju atveju pakaktų minėtų 5 kamerų ir dviejų stiklų paketų, o antruoju galime palypėti laipteliu aukščiau ir pasirinkti 6 kameras ir trijų stiklų paketus. Kaip bebūtų, rekomenduojame pasitarti su specialistais ir nuspręsti dėl optimaliausio varianto.

Įvairūs pasirinkimai

Langų sistemų internetinėje svetainėje galite pasidomėti optimaliausiais 5 ir 6-7 kamerų langų variantais – šitaip nepermokėsite už nereikalingai ir nenaudingai didelį kamerų skaičių ir žinosite, už ką būtent mokate. Renkantis svarbiausia suprasti, kad daugiau nebūtinai yra geriau – kiekvienai sistemai pritaikytas tam tikras sudedamųjų dalių skaičius, tad taip tarpusavyje susiję mechanizmai veikia geriausiai. Pavyzdžiui, kai kuriems A ar B klasių langams pakanka 5 kamerų, o kiti A ir A++ puikiai dera su 6 ar 7 kameromis. Bet kokiu atveju, svarbiausia apžiūrėti namus, įvertinti aplinką ir klimatą ir pagal tai pasirinkti tinkamiausią variantą, o ištikus netikėtumams ar prireikus patarimo visada galite kreiptis į mūsų paslaugius specialistus.