Kokius langus rinktis nuomojamame bute?

Renkantis būstą nuomai, svarbu įvertinti daugelį aspektų, pradedant nuo detaliai aptartų nuomotojo ir nuomininko teisių bei įsipareigojimų iki vietos ir bendro būsto ploto, nuomos mokesčio dydžio, mokėjimo terminų ir net langų. Kodėl tai svarbu?

Nuomotojo pareiga yra užtikrinti, kad nuomininkai turėtų saugią aplinką gyventi. Jei buto langai yra įdaužti, supuvę ar kitaip pažeisti, jie gali kelti ne tik grėsmę nuomininko turtui, bet ir sukelti daug nepatogumų tiek šildymo sezonu, tiek karštomis dienomis, kuomet tenka dažniau vėdinti kambarius.

plastikiniai langai

Maksimalus komfortas

Siekiant, kad nuomojamas būstas būtų ne tik komfortiškas, bet ir teiktų teigiamą patirtį, labai svarbu atkreipti dėmesį, kaip seniai yra keisti langai ir ar jie vis dar yra efektyvūs. Naujai pakeisti, kokybiški langai atrodys patrauklesni ir nereikalaus ypatingos priežiūros, be to, apsaugos namus nuo išorinio triukšmo ir žvarbių vėjų. Tačiau išsirinkti būstą su langais, atitinkančius visus keliamus lūkesčius, bus nelengva, nes rinktis galima iš skirtingų tipų, stilių ir modelių, kurie visi jų turi reikšmingų medžiagų ir eksploatacinių savybių skirtumų. 

Plastikiniai langai – užtikrintas pasirinkimas ieškantiems patikimų ir ilgaamžių sprendimų. Platus gaminių asortimentas ir sukaupta ilgametė patirtis leidžia savo klientams pasiūlyti labiausiai jų poreikius bei lūkesčius atitinkančius langus. Plastikiniai langai yra ilgaamžiai, patvarūs ir estetiški. Aplinkos poveikiui atspari langų konstrukcija puikiai atlieka savo funkcijas daugelį metų, o ypač aukšti šių langų šilumos ir garso izoliacijos rodikliai užtikrina gyventojų komfortą ir visišką ramybę. 

Toks pasirinkimas yra kone idealus tiek gyvenamosios, tiek kitos paskirties namams – sukuriama izoliacinė erdvė neabejotinai patenkins kiekvieno lūkesčius. Pasirinkę patogiai valdomus plastikinius langus užtikrinsite ir paprastą oro srauto reguliavimą – tereikės pasinaudoti lengvai judančių varčių privalumais.

plastikiniai langai

Saugo nuo ilgapirščių

Didelis plastikinių langų privalumas yra ir jų suteikiamas saugumas namams bei juose esančiam turtui. Langų konstrukcijos gaminamos su specialiais varžtiniais sujungimais ir priešįsilaužiminiais mechanizmais, užkertančiais kelią ilgapirščiams. Išsirinkę būstą nuomai su šio tipo langais galėsite būti tikri, kad, net gyvendami pirmame ar paskutiniame namo aukšte, jausitės visiškai saugūs, nes aukštos kokybės plieno konstrukcijų planuojamos vagystės atveju išlaužti nepavyks. 

Plastikiniai langai taip pat yra puikus pasirinkimas auginantiems vaikus – tam, kad juos maksimaliai apsaugotumėte, galite ieškoti tokio būsto, kuriame yra rakinami langai, užkertantys kelią galimoms rizikoms ar nelaimėms netikėtai pravėrus langą.

Į ką atkreipti dėmesį?

Kaip sužinoti, kada laikas keisti langus? Jei renkantis nuomojamą būstą pastebėsite bent kelis požymius, tokius kaip įtrūkęs stiklo paketas, oro nutekėjimas, sunkumai atidarant ir uždarant, drėgmė viduje, kondensatas tarp stiklų, verčiau ieškokite kito būsto arba kalbėkitės su buto savininku, kad langai būtų pakeisti dar prieš jums įsikraustant.

Tinkamai sumontuoti plastikiniai langai dažniausiai patikimai tarnauja apie 20 metų, nors šis skaičius gali kisti nuo 10 iki 35 metų, priklausomai nuo priežiūros ir išorės veiksnių.