Langai su grūdintais stiklais ar apsaugine plėvele: ką rinktis ?

Langai atlieka esminį vaidmenį užtikrinant šviesos patekimą į namus, vėdinimą ir išorinio pasaulio peizažą. Kaip bebūtų, jie taip pat gali kelti didelį pavojų saugumui, ypač namuose, kuriuose yra mažų vaikų, naminių gyvūnėlių arba intensyvaus eismo vietose. Netyčinis kritimas, įsilaužimas ar smūgis nuo skeveldrų ar atšiaurių oro sąlygų gali sukelti rimtų sužalojimų ir apgadinti turtą. Žinoma, tokie nutikimai ne visada priklauso nuo mūsų pačių, tačiau apsidrausti verta. Tad ką rinktis – langus su grūdintais stiklais ar apsaugine plėvele?

Grūdintas stiklas

Grūdinto stiklo plastikiniai langai laikomi saugiais dėl savo unikalaus gamybos proceso. Gamybos metu šis stiklas kaitinamas iki aukštos temperatūros, tada greitai atšaldomas – susidaro paviršinis spaudimas, dėl kurio toks stiklas tampa keturis ar penkis kartus stipresnis nei įprastas variantas. Negana to, grūdintas stiklas yra atsparesnis smūgiams ir gali atlaikyti didesnį kiekį prieš dūžtant. Jei ir sudužtų, toks stiklas dūžta į mažas, apvalesnes dalis, o ne į aštrias, dantytas šukes, tad sumažėja susižeidimo ir kitokių traumų rizika. Grūdintas stiklas kuriamas pagal saugos standartus ir statybos kodeksus, o tai dar labiau užtikrina jo saugumą montuojant gyvenamuosiuose ar komerciniuose pastatuose.

Apsauginė plėvelė

Apsauginė plastikinių langų plėvelė – tai plonas, skaidrus medžiagos sluoksnis, dedamas ant langų siekiant padidinti jų saugumą. Ši plėvelė skirta sulaikyti dūžtančias stiklo šukes, kas sumažina traumų ir sužalojimų riziką. Apsauginė langų plėvelė taip pat veiksmingai apsaugo nuo įsilaužimų ir įsibrovimų, mat jas užklijavus tampa daug sunkiau prasibrauti pro langą. Kai kurios langų apsauginės plėvelės yra sukurtos taip, kad suteiktų dar daugiau papildomos naudos, pavyzdžiui, apsaugotų nuo UV spindulių ar taupytų energiją. Svarbu paminėti, kad ne visos plėvelės yra vienodos – jų efektyvumas ir konkrečios paskirtys gali skirtis priklausomai nuo gamintojo ir klijavimo. Renkantis apsauginę lango plėvelę, svarbu pasikonsultuoti su šios srities profesionalu, kad įsitikintumėte, jog viskas atitinka savo paskirtį ir būtiniausius saugos standartus.

Ką pasirinkti?

Renkantis tarp grūdinto stiklo plastikinių langų ir langų apsauginės plėvelės, reikia atsižvelgti į keletą faktorių. Grūdinto stiklo langai yra žinomi dėl savo tvirtumo ir ilgaamžiškumo, tad yra populiarus pasirinkimas intensyvaus eismo zonose ir permainingų oro sąlygų vietose. Jie taip pat atsparūs įbrėžimams ir yra sunkiau sudaužomi, kas gali padidinti jūsų turto ir jūsų pačių saugumą. Kita vertus, langų apsauginė plėvelė yra pigesnis variantas, kuris gali suteikti papildomos apsaugos nuo dūžtančio stiklo smūgio atveju. Išdaužtas stiklas laikomas kartu, tad pilnai nesudūžta ir nesužeidžia aplinkinių. Tokia plėvelė taip pat veiksmingai sumažina UV spindulių, patenkančių į jūsų namus, kiekį, kas gali padėti apsaugoti baldus ir grindis nuo išblukimo. Kaip bebūtų, sprendimas tarp grūdinto stiklo langų ir langų apsauginės plėvelės turėtų priklausyti nuo jūsų ir namiškių lūkesčių bei biudžeto.

Jei kiltų klausimų dėl vieno ir kito produkto, Langų sistemų specialistai yra visad pasiruošę padėti – atsakysime į jūsų klausimus, patarsime, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!