Mediniai langai: ilgaamžiškumas, natūralumas, grožis

Gyvenant šiais, itin moderniais laikais, kartais neišvengiamai norisi natūralumo įvairiausiuose gyvenimo aspektuose. Vienas būdas padaryti tai artimoje aplinkoje – pasirinkti medinius langus naujiems ar remontuojamiems namams. Rodos, tai tik maža detalė, bet ji keičia visą namo išvaizdą ir jausmą būnant juose. Medis iškart mena senesnius, romantiškesnius ir bohemiškesnius laikus, tad vos pažvelgus aplanko taiki ramybė. Aptarkime medinių langų ilgaamžiškumą, natūralumą, grožį bei kitus jų ypatumus.

Ilgaamžiškumas

Mediniai langai, nors šiandien naudojami rečiau, pasižymi išskirtiniu ilgaamžiškumu – tinkamai prižiūrimi šie gali gyvuoti net iki 60 metų! Tai iš prigimties tvirta medžiaga, tad atlaikys net ir atšiauriausias žiemas ar kitus įvairius klimato išbandymus. Negana to, medis suteikia tiek privatumo, tiek apsaugos – šiuolaikiniai profiliai yra tvirti ir stiprūs, tad mėgausitės tiek puikia garso ir šilumos izoliacija, tiek apsauga nuo ilgapirščių. Žinoma, savaime mediniai langai taip ilgai netarnaus – reikia tinkamai jais rūpintis ir prižiūrėti. Tam viso labo reikia švelnios sudėties valiklio, šilto vandens ir šluostės arba kempinės. Nepamirškite ir bent kartą per pusę metų patepti profilius specialiai tam skirtu aliejumi, kad išvengtumėte ankstyvos deformacijos ir kitų pažeidimų.

Natūralumas

Gyvenant pačiame klimato krizės įkarštyje, itin svarbu daryti viską, kad prisidėtumėme prie tvarumo ir ekologiško gyvenimo būdo iniciatyvų. Akivaizdu, kad mediniai langai – natūralesnė alternatyva nei kiti galimi pasirinkimai. Be to, jų gaminimas gamtą veikia daug švelniau ir reikalauja daug mažiau žaliavos. Galų gale, tokius langus galima panaudoti iš naujo – senus medinius profilius arba restauruoti, arba pakeisti naujais ir įstatyti rūsyje, sandėlyje ar kitame mažesniame priestate, kur nereikia didelės šilumos izoliacijos. Mediniai langai pasižymi ne tik ekologija, bet ir ekonomiškumu – kadangi tai itin patvari žaliava, ji puikiai sulaiko šilumą, tad šaltuoju sezonu nereikės bereikalingai permokėti už šildymą.

Grožis

Akivaizdu, kad mediniai langai turi savitą, niekur kitur nerandamą unikalų grožį – jie suteikia namams natūralumo ir jaukumo, kas svarbu bet kuriam šeimos ūkiui. Pavyzdžiui, klasikinį stilių palaikantys namo šeimininkai tinkamą prie viso kito eksterjero ir interjero aurą atras tik mediniuose languose. Negana to, jie itin universalūs dekoro prasme – pavyzdžiui, jei norite tiesiog sodresnės profilių spalvos, juos galima padengti specialiu laku, o norint kažko drąsesnio ir ryškesnio, visada galite imtis indelio norimos spalvos dažų.

Taigi, mediniai langai yra ne tik estetiškai tenkinantys ir derantys prie kone bet kokio dizaino, jie taip pat pasižymi patvarumu, ekonomiškumu ir draugiškumu gamtai. Tai – puiki ilgaamžė investicija tiek remontuojant senesnius namus, tiek statant naujus. Jei mąstote apie tokį pasirinkimą savo namams, Langų sistemų specialistai mielai jums padės, patars ir paaiškins, o prireikus ir pateiks pasiūlymą.