Mitas ar tiesa: vitrininiai aliuminio langai - šilumos nuostolis?

Šiandieną vis dar egzistuoja keletas mitų apie vitrininius aliuminio langus – jei jaučiamės neužtikrinti, kartais nejučia sugalvojame priežasčių, kodėl neturėtumėme jų įsirengti. Gana dažnai galvojama, kad tokie aliuminio langai taps šilumos nuostoliu, tačiau tokie mitai kyla dar iš tada, kai buvo vos pradėtas tokio varianto gamybos procesas. Kad dvejones nustumtumėme į šalį ir galėtumėme užtikrintai rinktis langus, paneikime mitus ir aptarkime privalumus.

Mitas ar tiesa?

Mitas, kad vitrininiai aliuminio langai lemia šilumos nuostolius kilo dar gamybos proceso pradžioje, mat šis variantas nebuvo toks kokybiškas ir šiltas, kaip kiti rinkoje buvę ir dabar esantys pasirinkimai – profiliai būdavo gaminami plonesni, kaip ir jų viduje esantys termotilteliai. Iš tiesų, aliuminis puikiai izoliuoja šilumą, tad nuostolių nepatirsite, o kaip tik sutaupysite – puikus privalumas šiandien, kai vis labiau puoselėjame tvarumo ir ekologijos iniciatyvą bei vis dažniau siekiame pinigus leisti taupiai. Negana to, tokie langai pagerins namo energinį efektyvumą. Tuo pačiu paneikime ir dar vieną mitą: neva kambarys, kuriame yra aliuminio konstrukcijų, taps šaltas ir jame trūks šilumos – stiklas sugeria pakankamai saulės šviesos, tad kambarys tampa užtektinai šiltu, bet neįkaista.

Estetika

Negana to, siauri profiliai atrodo itin estetiškai ir stilingai modernaus stiliaus namuose – šie minimaliai perskiria keletą vitrininių langų ir padeda sukurti, rodos, su grindimis ir lubomis susiliejantį sklandų fasadą. Tokie langai puikiai tiks siekiant sukurti patrauklų interjero ir eksterjero dizainą, mat lengvai prisitaiko prie įvairių stilių reikalavimų. Negana to, tokie langai puikiai tiks įvairesnėms formoms, tad šiuo variantu bus patenkinti net patys išrankiausieji, o ką jau kalbėti apie tai, kad profilius galima nudažyti bet kokia norima spalva – geriausia, kad ši sutaptų su sienomis, tada susidaro iliuzija, kad tarpų išvis nėra. Nors ir stiklų plotis didelis, valyti juos nebus sunku, o stilingas dizainas džiugins tiek jus ir namiškius, tiek praeivius.

Patvarumas

Nors ir kartais pagalvojame, kad ploni profiliai nėra pats patvariausias pasirinkimas, yra priešingai – aliuminis yra pakankamai tvirtas, kad išlaikytų stambius ir plačius stiklus. Negana to, jis yra atsparus įvairioms klimato sąlygoms, tad metalas nekinta, nesideformuoja ir kitaip nesigadina. Tokių konstrukcijų nereikia dažnai keisti ar remontuoti, tačiau prireikus ar tiesiog panorus pakeisti, tai galima padaryti itin lengvai. Akivaizdu, kad tai yra puikus pasirinkimas įvairiausiems projektams ir būstams – džiugins tiek ilgaamžiškumu, tiek stilinga išvaizda.

Jei kiltų neaiškumų ar tiesiog norėtumėte pasidomėti tam tikromis detalėmis ir faktoriais, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus: patarsime, apžiūrėsime būstą, o panorėjus pateiksime pasiūlymą!