Naudotų plastikinių langų montavimo pranašumai

Naudoti plastikiniai langai yra bene geriausias pasirinkimas sodo nameliams, sandėliams ir ūkiniams pastatams – ilgaamžis ir patvariai tarnaujantis polivinilchloridas (PVC) užtikrina sandarumą ir garso bei šilumos izoliaciją. Sužinokime, kodėl kai kuriems pastatams verčiau rinktis naudotus, o ne naujus langus ir kokia yra šio pasirinkimo nauda?

Patraukli kaina

Bene didžiausias naudotų plastikinių langų privalumas yra jų kaina. Naudotas nebūtinai reiškia senas – dažnai nutinka taip, kad sandėlyje naujų šeimininkų laukia netiksliai išmatuoti ar dėl kitų priežasčių netinkami naudoti langai. Pastaruosius drąsiai galima rinktis ir vasaros sodybose esantiems namams ar soduose ištisus metus naudojamiems nameliams. Įprastai šių langų kaina yra kur kas žemesnė, todėl tai gali būti ypač patrauklus pasirinkimas norintiems sutaupyti. Dažnai nutinka ir taip, kad senus plastikinius langus tenka keisti, nors šie dar yra tikrai geros būklės ir gali būti tinkami įvairiam panaudojimui. Toks variantas ypač pasiteisina pastatuose, kuriuose šilumos ar garso izoliacija nėra pirminis prioritetas – ypač patrauklios kainos langus galima montuoti ūkiniuose pastatuose, garažuose, pavėsinėse, sandėliuose ar kituose statiniuose.

Tvarumo iniciatyva

Kitas teigiamas faktorius, dėl kurio rinktis naudotus plastikinius langus yra tikra verta, yra tvarumas ir ekologija. Faktas, kad statydami namus ne visuomet galime rinktis gamtai draugiškiausius sprendimus, kartais tenka ieškoti kompromisų tarp funkcionalumo ir ekologiškumo, ir tokiose situacijose dažniausiai laimi pirmasis ne tik dėl praktiškumo, bet ir dėl kainos. Vis dėlto, projektuose, kuriuose prioritetas tenka ne komfortui, o funkcijos atlikimui, galima taikyti sprendimus, pakeisiančius tvarumo ateitį. Vasarnamiuose, sodo nameliuose, garažuose, ūkiniuose pastatuose ir sandėliuose, pavėsinėse ir kituose panašios paskirties pastatuose tikrai verta montuoti naudotus langus. Pastarieji gyvens antrąjį – tvaresnį – gyvenimą, o jūs prisidėsite prie žalesnės ateities, nes rinkdamiesi tokį variantą sutaupysite pagaminimui reikalingų žaliavų.

Ilgaamžiškumas ir patikimumas

Naudotus plastikinius langus verta rinktis ir dėl jų ilgaamžiškumo ir patikimumo – net kelis dešimtmečius tarnavę polivinilchlorido rėmai išlieka nepatikę ne tik strūktūros, bet ir išvaizdos atžvilgiu. Žinoma, tiek iš vidaus, tiek iš išorės dėl netinkamos priežiūros spalva gali būti pakitusi, tačiau patamsėjimus ir visus susikaupusius nešvarumus lengvai pašalinti galite naudodami specialiai plastikinių langų valymui sukurtas priemones, kurios padės užtikrinti visišką švarą nebraižant ir kitaip nepažeidžiant paviršių. 

Savo ruožtu plastikiniai langai patikimai tarnauti gali 20–40 ar net 50 metų, tereikia juos tinkamai prižiūrėti – reguliariai išvalyti tarpus, keisti tarpines gumas, specialiu tepalu sutepti judančias dalis – taip galima išsaugoti ne tik lango funkcionalumą, bet ir šilumos bei garso izoliaciją. 

Jei svarstote apie naudotų plastikinių langų montavimą, susisiekite su Langų Sistemomis – padėsime rasti optimaliausią variantą ir padėsime pasirūpinti kokybišku montavimu – kreipkitės nedvejodami!