Nauji ar naudoti plastikiniai langai?

Kalbant apie namų langų atnaujinimą ar keitimą, esminiu sprendimu tampa naujų ar naudotų plastikinių langų pasirinkimas. Toks sprendimas priklauso nuo įvairių veiksnių, įskaitant jūsų biudžetą, aplinkosaugos aspektus, energinį efektyvumą ir dizainą. Nors nauji langai siūlo modernią kokybę, pritaikymą individualiems poreikiams ir energijos taupymą, naudoti langai gali būti ekonomiška ir aplinką tausojanti alternatyva. Pasigilinkime į kiekvienos parinkties privalumus ir trūkumus, kad padėtume jums pagrįstai patobulinti savo namų naujinimo projektą.

plastikiniai langai

Nauji plastikiniai langai

Dėl savo išskirtinių specifikacijų ir daugybės privalumų, nauji plastikiniai langai tapo pageidaujamu pasirinkimu šiuolaikiniuose namuose. Šie langai yra pagaminti iš polivinilchlorido, itin patvarios ir mažai priežiūros reikalaujančios medžiagos. Vienas iš pagrindinių tokių langų privalumų yra jų nepaprastas energinis efektyvumas: šie langai su dvigubu arba trigubu stiklu ir tvirtais sandarikliais ženkliai sumažina šilumos perdavimą, todėl laikui bėgant sumažėja šildymo ir vėsinimo išlaidos. Jie taip pat pasižymi puikia izoliacija, todėl neabejotinai taps ekologišku pasirinkimu.

Be energijos taupymo privalumų, plastikiniai langai garsėja ir dėl jų mažai priežiūros reikalaujančių savybių. Skirtingai nei kitos medžiagos, jie nepūva, nesideformuoja ir nerūdija, taip pat nereikia periodiškai dažyti. Reguliarus valymas paprastai yra viskas, ko reikia, kad jie atrodytų estetiškai. Be to, šie langai yra itin patvarūs ir gali atlaikyti įvairias oro sąlygas, juos galima pritaikyti individualiems poreikiams, nes galima rinktis iš daugybės stilių, spalvų ir apdailos variantų – taip užtikrinsite, kad langai sklandžiai atitiks bendrą namų estetiką. Dėl jų universalumo, ilgaamžiškumo ir energiją taupančių savybių nauji PVC langai taps populiariu pasirinkimu ieškantiems ilgalaikės vertės ir komforto savo namuose.

Naudoti plastikiniai langai

Naudoti plastikiniai langai, gauti iš senesnių pastatų ar renovuoti, yra alternatyva naujiems langams. Jie pagaminti iš tos pačios patvarios polivinilchlorido medžiagos kaip ir nauji langai. Specifikacijos gali skirtis, įskaitant stiklinimo parinktis ir stilius, priklausomai nuo to, kas vyrauja naudotų prekių rinkoje.

Vienas iš reikšmingų naudotų langų pranašumų yra jų ekonomiškumas – būtent todėl jie patrauklūs taupantiems namų savininkams. Naudoti langai taip pat gali būti ekologišku pasirinkimu, nes taip prisidedama prie atliekų ir poveikio aplinkai, susijusių su naujų medžiagų gamyba, mažinimo. Jei jūsų namuose yra angų, kurios atitinka naudotų PVC langų matmenis, montavimas gali būti paprastesnis ir ekonomiškesnis, todėl reikės mažiau modifikacijų.

Reikia atsižvelgti ir į tai, kad naudotų plastikinių langų būklė gali būti labai įvairi – nuo puikios iki reikalaujančios priežiūros ar remonto. Energinis efektyvumas gali būti mažesnis senesniuose languose, kuriuose trūksta modernių izoliacinių savybių, pavyzdžiui, dvigubo arba trigubo stiklo, todėl ilgainiui gali padidėti energijos sąnaudos. Be to, gali būti sudėtinga rasti naudotus langus, kurie tiksliai atitiktų jūsų stilių ir dizaino pageidavimus. Jei panaudoti langai idealiai netelpa į esamas angas, gali padidėti montavimo kaštai dėl būtinybės atlikti pakeitimus.

plastikiniai langai

Taigi, naudoti PVC langai leidžia sutaupyti sąnaudas ir naudą aplinkai, tačiau gali kilti problemų dėl jų būklės, riboto stiliaus pasirinkimo ir didesnių ilgalaikių energijos sąnaudų. Renkantis labai svarbu kruopščiai apžiūrėti langus, atsižvelgti į montavimo išlaidas bei nuspręsti, kuris pasirinkimas jūsų atveju tiktų labiau – naudoti ar nauji langai. Bet kokiu atveju, norėdami kruopščiai sumontuoti langus, kreipkitės į Langų sistemas – apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime ir pateiksime optimalų pasiūlymą!