Paneigiami mitai apie šarvuotas duris

Šarvuotos durys jau seniai pasižymi saugumo ir ilgaamžiškumo srityse, tačiau vis dar tampa klaidingų įsitikinimų aukomis. Paneikime populiariausiai paplitusius mitus, susijusius su tokiomis durimis – pasigilinkime į jų estetinį patrauklumą, lengvą montavimą ir izoliacines galimybes.

Mitas nr. 1: Šarvuotos durys yra nepatrauklios

Įsitikinimas, kad šarvuotos durys yra nepatrauklios, yra klaidingas ir prieštaraujantis durų dizaino ir technologijų raidai – pastaraisiais metais pažanga gamybos technikoje leido pagaminti daugybę patrauklių stilių. Tokios durys būna įvairaus dizaino, įskaitant sudėtingas dailylentes, dekoratyvinius akcentus ir net medžio plaušo tekstūras, imituojančias tradicinių medinių durų šilumą ir eleganciją. Be to, tokių durų universalumas leidžia sukurti elegantišką, šiuolaikišką dizainą, papildantį kitus šiuolaikinės architektūros stilius. Nuo minimalistinės estetikos iki puošnių akcentų, šios durys siūlo daugybę variantų, atitinkančių bet kokį skonį ar pageidavimą. Be to, plieno ilgaamžiškumas ir nedideli priežiūros reikalavimai yra praktiškas pasirinkimas tiek gyvenamosioms, tiek komercinėms reikmėms, užtikrinant, kad estetinis patrauklumas būtų derinamas su ilgalaikiu veikimu. 

Mitas nr. 2: Šarvuotas duris sunku sumontuoti

Klaidinga nuomonė, kad šarvuotas duris sunku montuoti, numoja ranka į montavimo technikos pažangos ir šios srities profesionalų patirtis. Nors šios durys gali būti sunkesnės už kai kurias kitas durų medžiagas, kvalifikuoti meistrai yra pasirengę tinkamai jas montuoti. Be to, šiuolaikiniai gamintojai dažnai pateikia išsamias montavimo instrukcijas ir pagalbą, palengvindami sklandesnį montavimo procesą, o techninės įrangos ir įrankių pažanga supaprastina montavimo užduotį, tad tai padaryti gali tiek profesionalai, tiek „pasidaryk pats“ entuziastai. Tinkamas montavimas yra labai svarbus ne tik siekiant užtikrinti pasirinktų durų funkcionalumą ir saugumą, bet ir maksimaliai padidinti jų energijos vartojimo efektyvumą bei ilgaamžiškumą. Atsižvelgiant į detales ir laikantis geriausios praktikos, plieninių durų montavimas gali būti nesudėtingas procesas, duodantis patikimų rezultatų. Kaip bebūtų, norint užtikrinti kuo puikesnius rezultatus, rekomenduojame kreiptis į šį reikalą išmanančius specialistus – Langų Sistemos apžiūrės jūsų būstą, patars ir panorėjus sumontuos pasirinktas duris!

Mitas nr. 3: Šarvuotos durys pasižymi prasta izoliacija

Nuomonė, kad šarvuotos durys turi prastą izoliaciją, yra, be abejonės, klaidinga – tą gali paneigti technologinė pažanga ir šiuolaikinėje durų gamyboje naudojami statybos būdai. Nors plienas yra geras šilumos ir šalčio laidininkas, daugelis tvirtų durų dabar aprūpinamos izoliacinėmis medžiagomis, padidinančiomis jų energijos vartojimo efektyvumą. Šios izoliacinės medžiagos padeda sumažinti šilumos perdavimą, užtikrina geresnes šilumines charakteristikas ir sumažina energijos sąnaudas šildymui ir vėsinimui. Be to, kai kuriose duryse yra šiluminė pertrauka – nemetalinė medžiaga, dedama tarp vidinio ir išorinio durų sluoksnių, siekiant dar labiau sumažinti šilumos laidumą. Dėl to šios durys gali pasiūlyti panašias izoliacines savybes, kaip ir kitų durų medžiagų, pavyzdžiui, medienos ar stiklo pluošto. Nepamirškime, kad tinkamas montavimas ir sandarinimas atlieka lemiamą vaidmenį gerinant bendrą tokių durų izoliaciją, užtikrinant, kad jos suteiktų jaukumo ir taupytų energiją esant įvairiems klimatams.