Plastikiniai langai ir triukšmo izoliacija

Kai pasaulyje, rodos, triukšmas nė neslopsta, vis dažniau norisi atrasti ramybę tarp savo namų sienų. Kaip bebūtų, kartais neturime nė to – erzina už lango zujantys automobiliai, ankstyvi paukščiai arba triukšmingi kaimynai. Vienas iš svarbiausių aspektų kuriant ramią gyvenamąją erdvę yra efektyvi triukšmo izoliacija – būtent todėl plastikiniai langai tapo vienu populiariausių pasirinkimų ieškantiems atokvėpio nuo išorinio pasaulio. Pasidomėkime šių langų savybėmis ir veiksniais, turinčiais įtakos jų veiksmingumui.

Plastikinių langų sandarinimas

Kalbant apie plastikinius langus, efektyvus sandarinimas atlieka svarbų vaidmenį izoliuojant triukšmą. Tarp jūsų langų esančių sandariklių kokybė gali ženkliai paveikti jų gebėjimą blokuoti bet kokius išorinius garsus – tinkamai atliktas dabas ne tik apsaugo nuo skersvėjų ar energinių nuostolių, bet ir sukuria barjerą nuo garso bangų. Dėl tarpų ar kitokių nuotėkių aplink lango rėmą garsas gali prasiskverbti į jūsų gyvenamąsias patalpas, tad sumažėja šių langų triukšmo mažinimo nauda. Siekiant maksimaliai padidinti triukšmo izoliaciją, rinkitės PVC langus su aukštos kokybės apsauga nuo oro sąlygų ir sandarikliais, kurie uždarant langus sukurtų sandarų barjerą. Taip pat nederėtų numoti ranką į profesionalų montavimą, mat patyrę specialistai užtikrins, kad viskas būtų tinkamai ir efektyviai susandarinta. Čia jums padės Langų sistemos – apžiūrėsime jūsų būstą, pasiūlysime langų variantų, o panorėjus juos ir sumontuosime!

Stiklo storis

Plastikinių langų stiklo storis taip pat lemia triukšmo izoliavimo galimybes. Storesnis stiklas gali ženkliai pagerinti šią savybę ir sumažinti išorinio triukšmo perdavimą į jūsų gyvenamąsias patalpas – kai garso bangos susiduria su storesniu barjeru, natūralu, kad tampa daug sunkiau pro jį prasiskverbti, tad triukšmas namus pasiekia silpniau. Norėdami dar labiau sumažinti bet kokius pašalinius garsus, pamąstykite apie dvigubo arba laminuoto stiklo langus. Dvigubo stiklo langai susideda iš dviejų stiklo sluoksnių, atskirtų oro arba dujų, pavyzdžiui, argonu arba kriptonu – toks junginys sukuria papildomą kliūtį. Kita vertus, laminuotas stiklas turi plastiko sluoksnį, įterptą tarp dviejų stiklo paketų – tokia konstrukcija ne tik pagerina triukšmo izoliaciją, bet ir suteikia papildomo saugumo nuo oro sąlygų bei UV spindulių.

Langų dizainas ir kokybė

Plastikinių langų dizainas ir kokybė taip pat gali sutrukdyti prasiskverbti triukšmui. Gerai suprojektuoti langai turi keletą kamerų lango rėme, o tai padeda slopinti garsą – šios kameros tarnauja kaip oro kišenės, veikiančios kaip izoliacija ir mažinančios garso bangų perdavimą.

Kalbant apie kokybę, aukštos kokybės PVC langai gaminami laikantis tikslių standartų, naudojant patvarias medžiagas, kurios laikui bėgant nepasiduoda deformacijai, įtrūkimams ir pan. Prastos kokybės langai gali turėti problemų dėl sandarinimo, tad gali atsirasti minėtųjų oro nuotėkių, dėl kurių triukšmas girdėsis geriau. Siekiant užtikrinti triukšmo mažinimo efektyvumą, patartina investuoti į patikimą ir kokybišką montavimą bei gamintojus. Bet kokiu atveju, renkantis PVC langus, skirtus triukšmo izoliacijai, svarbu suderinti dizainą ir kokybę su kitais veiksniais, tokiais kaip stiklo storis ir sandarumas. Visapusiškas požiūris į langų pasirinkimą ir montavimą, atsižvelgiant į visus šiuos veiksnius, gali padėti sukurti tylesnę ir komfortiškesnę vidaus aplinką.