Sandarūs plastikiniai langai padės sutaupyti

Natūralu, kad pastaraisiais metais vis augant šildymo ir elektros kainai, žmonės ieško kuo efektyvesnių būdų sutaupyti. Prie to prisideda ir populiarėjančios tvarumo bei ekologijos idėjos – kuo mažiau panaudotų išteklių paleidžiame į gamtą, tuo mažiau žalos jai padarome. Vis dėlto, apie tai, kaip galėtume būti draugiškesni mus supančiai gamtai ir gyventi taupiau, turėtume pagalvoti kurdami savo namus. Senos statybos daugiabučiuose ar privačiuose namuose dar iki šiol pastebima eilę metų atitarnavusių langų – būtent jie mažina būsto šiluminį efektyvumą ir gerokai paplonina būsto savininkų pinigines vos prasidėjus šildymo sezonui.

Kas yra energiškai efektyvūs langai?

Energiškai efektyvūs plastikiniai langai – tai jūsų namus patikimai apšiltinantys ir išeinančios šilumos kiekį sumažinantys aukštos kokybės sandarūs gaminiai. Jiems naudojamos aukštos kokybės tarpinės, užtikrinančios visapusį sandarumą, taip pat kelios kameros mažoms konvekcinėms srovėms nutraukti – taip sukuriamas šilto oro kišenių barjeras, kuris sumažina šilumos nuostolius.

Lango energetiniam naudingumui įtakos turi labai daug veiksnių, todėl išsirinkti langą žiūrint, kaip jis pagamintas, nėra lengva. Efektyviausią variantą padės išsirinkti vertinimo schema. Langų gamintojai gali parodyti savo gaminių energijos vartojimo efektyvumą naudodami energijos įvertinimo skalę nuo A++ iki E. Visas langas (rėmas ir stiklas) įvertinamas taip, kad būtų išvengta šilumos nuostolių, skersvėjų ir saulės spindulių padidėjimo, o įvertinimas rodo bendrą šio lango įrengimo jūsų namuose poveikį.

Plastikiniai langai – ilgaamžė investicija

Energiškai efektyvūs langai, išties, yra puiki investicija į savo paties komfortą ir dar didesnį efektyvumą. Dėl itin aukšto lygio sandarumo patalpose geriau išlaikoma šiluma, kas yra itin aktualu šaltuoju metų laiku. Tai ženkliai prisideda prie šildymo išlaidų mažinimo ir užtikrina namo viduje idealų mikroklimatą. Be to, sandarių plastikinių langų privalumus pastebėsite ir vasarą – į namus pateks mažiau nepageidaujamo karščio – taip sumažinsite ir vėdinimo išlaidas. Kartu sumažės ir išorėn išleidžiamos energijos kiekis – gyvensite tvariau ir sumažinsite žalingą poveikį gamtai.

Sandarūs plastikiniai langai – ne vien energijos taupymui

Net ir būdami visiškai sandarūs, modernūs plastikiniai langai atitinka visus patalpų vėdinimo kriterijus, todėl galite būti užtikrinti gaivaus ir švaraus oro cirkuliacija savo namuose. Maža to, tinkamai sumontavus langų furnitūrą, būsite apsaugoti nuo aplinkos triukšmo bei nepageidaujamų ilgapirščių svečių, todėl ilsėtis namuose bus dar maloniau ir saugiau.

Neretai naujus namus kuriantys žmonės plastikinius langus įsivaizduoja tik su baltos spalvos rėmais, todėl išsyk atsisako tokio varianto dėl interjero subtilybių. Vis dėlto, šiandien rėmo spalvą galite rinktis iš itin plačios paletės, todėl energiškai efektyvius langus galima nesunkiai priderinti tiek prie namo interjero, tiek prie jo eksterjero sukuriant jaukią ir stilingą erdvę.

Prekyboje rasite ne vieną energiškai efektyvių langų rūšį. Renkantis svarbu atsižvelgti į individualias montavimo aplinkybes namuose, savo poreikius ir aiškią interjero viziją. Šitaip lengvai ir greitai atrasite tai, kas idealiai tiks būtent jums. Vis dėlto, jei nesate tikri, prieš perkant naudinga būtų pasitarti su Langų sistemų specialistais – ilgametę patirtį sukaupęs kolektyvas padės išsirinkti optimaliausią variantą kiekvieniems namams.