Šarvuotos lauko durys ir kiti variantai: ką pasirinkti?

Šiandien egzistuoja begalė namų interjero ir eksterjero sprendimų, tad nuspręsti, kokį stilių norime sekti, gali būti išties sudėtinga. Pastaruosius keletą metų populiarumo viršūnėse išliekantis modernus skandinaviškas stilius, panašu, dar greitai niekur nesitrauks, tačiau vis dažniau, o ypač gyvendami mieste, pasiilgstame natūralumo ir jaukumo. Lauko durys gali būti laikomos namo veidu, mat ateidami pirmiausia jas ir matome. Mediena suteiks nepaneigiamos klasikinės dvasios, o štai šarvuotos lauko durys užtikrins visapusišką saugumą ir tvirtumą. Kaip bebūtų, skirtingi pasirinkimai beveik visada turi ir panašumų.

Šarvuotos lauko durys

Šarvuotos lauko durys – idealus pasirinkimas ieškantiems itin aukštos apsaugos ir patikimumo. Pagamintos iš patvarių medžiagų, tokių kaip metalas ar plienas ir apkaustytos specialiais šarvais, tokios durys apsaugos tiek nuo ilgapirščių, tiek nuo lygiai taip pat nepageidaujamo pašalinio triukšmo. Negana to, tokiose duryse galima įmontuoti tam tikrus papildomus mechanizmus ar sistemas, apsaugosiančius net ir nuo ekstremaliausių oro sąlygų ar atviros liepsnos, o siekiant papildomos apsaugos galima įrengti ir keleto užraktų sistemą.

Savaime suprantama, iš tokių patvarių medžiagų pagamintos durys tarnaus itin ilgai, tad nereikės rūpintis remontu ar kitokiomis problemomis. Nors ir toks variantas masyvesnis, derinti prie įvairių stilių nėra sunku – nekils iššūkių taikyti prie jūsų asmeninio stiliaus ar įsivaizduojamo interjero ir eksterjero, mat šios tiks prie bet kokio fasado. Tokios durys puikiai tiktų namams, esantiems judriose, triukšmingose gatvėse ar atokesniuose rajonuose, kur kyla vagysčių ar kitokių nemalonumų rizika.

Kiti variantai

Kiti variantai siūlo medieną ir aliuminį – patvarūs ir ilgaamžiai pasirinkimai, tačiau, žinoma, visada reikia atsižvelgti į savo poreikius ir pasitarti su namiškiais. Medinės durys gali tapti puikiu sprendimu tiems, kurie nori praturtinti namų išvaizdą ir suteikti natūralaus, šilto ir jaukaus pojūčio. Tokios iš natūralių medžiagų – ąžuolo, beržo ar kitokio medžio – pagamintos durys yra neįtikėtinai patvarios ir atsparios laiko poveikiui, mat tinkamai prižiūrimos gali tarnauti net 60 ar daugiau metų! Ką jau kalbėti apie tai, kad mediena jau ilgus amžius lieka puikiu natūraliu šilumos ir garso izoliatoriumi – su tokiomis durimis ne tik išleisite mažiau šilumos sąskaitoms, tačiau ir mėgausitės ramiu namų jaukumu, kai iš lauko nepasiekia jokie pašaliniai garsai.

Aliuminis taip pat tinka prie modernaus interjero ir eksterjero, tačiau nėra toks patvarus, kaip specialiai tam skirtos šarvuotos lauko durys. Siauri profiliai puikiai susilieja su namo fasadu, tad galima sudaryti iliuziją, kad jos sutampa su slenksčiu ir lubomis – vizualiai manipuliuojama erdve.

Pasidomėjus tokiais įvairiais variantais vis dar gali kilti dvejonių – tokiais atvejais drąsiai kreipkitės į Langų sistemų specialistus. Apžiūrėsime jūsų būstą, atsižvelgsime į lūkesčius ir norus bei patarsime, kuris variantas tiktų labiausiai.