Šarvuotų lauko durų ypatumai ir privalumai

Ko gero, kiekvienas laikome namus savo ramybės oaze, kur galime atsiriboti nuo alinančios kasdienybės ar kitokių išorinio pasaulio veiksnių. Nuo pastarųjų, simboliškai ir ne tik, mus riboja durys, tad natūralu norėti kuo tvirtesnių, patvaresnių ir patikimesnių. Tokiais atvejais renkamės laiko patikrintas šarvuotas duris – saugu, tvirta, atsparu ir net stilinga. Taigi, kiekvienas žinome, kad tokios durys yra puikus pasirinkimas namų apsaugai, tačiau pasidomėkime, kodėl būtent taip yra – aptarkime šarvuotų lauko durų ypatumus ir privalumus.

Populiarumas ir paskirtis

Kaip minėta, dažnai renkamės šarvuotas duris saugumui užtikrinti – šiandieną, kai nežinome, ką atneš kita diena, jo ypač norisi. Tokios durys padeda jaustis saugiau gyvenant mažiau apšviestose gatvėse arba atokesniuose rajonuose, tad dažniausiai dėl tokių durų įrengimo abejonių net nekyla – saugumas ir atsparumas svarbiausia. Privatiems namams gaminamos durys padengiamos drėgmei atsparia UMIDAX plokšte, tad korpusas nesideformuos net ekstremaliausiomis oro sąlygomis – gyvenant Lietuvoje tai itin aktualu. Negana to, šią plokštę galima gruntuoti ir dažyti iš RAL spalvų paletės pasirinkta spalva, tad tokios durys neišdarkys jūsų puoselėjamo namų dizaino stiliaus – bus ir saugu, ir gražu.

Saugumas ir tvirtumas

Akivaizdu, kad šarvuotų lauko durų pasirinkimas yra nemažas, tačiau visada reikia atsižvelgti į savo gyvenamąją ir aplinkos situaciją – nuo to priklauso spynos tipas ir kitos detalės. Tokios durys išskirtinę apsaugą įprastai suteikia dvejomis skirtingų užrakinimo sistemų spynomis: cilindrinė spyna su rankena ir kita spyna su trimis kryptimis rakinamu seifiniu raktu. Negana to, grūdinto plieno plokštės apsaugo nuo ilgapirščių pastangų įsmukti į jūsų namus – nenumušami ir nepragręžiami cilindrai suteikia įvairiapusę apsaugą, o papildomi 7-16 kaiščių privers pasijusti, it gyventumėte tikroje tvirtovėje – neis nukelti varčių, o vyrių prapjauti. Šarvuotų durų varčios apsauginio plieno storis gali siekti net iki 4 milimetrų, tad durys ne tik neišsikraipys, tačiau ir tarnaus daugelį metų.

Atsparumas ir išskirtinumas

Šarvuotos lauko durys ne tik apsaugo nuo nepageidaujamų svečių, tačiau ir nuo gaisrų – varčių vidus pripildytas sunkiai degia sutankinta stiklo vata arba nedegiu putų polistirolu, tad būsite apsaugoti nuo asmeninio turto pažeidimo rizikos ar net tyčinių padegimų. Kaip jau minėta, tokios durys bendro namo stiliaus nedarkys, mat galima rinktis iš įvairiausių spalvų – tai itin svarbu, mat pirmiausia, ką būste pastebi svečiai, tai duris. Negana to, galite rinktis ir interjerą bei eksterjerą atitinkančias rankenas, saugumo grandinėles ar kitokius dekoro ar komforto priedus. Jei siekiate dar smulkesnių dizaino sprendimų, galite uždengti vidaus angokraštį – siūlę, esančią tarp sienos ir durų staktos – pasirinktomis apdailos plokštėmis arba tinkuojant, taip pat užsiimti varčios apdaila.

Bet kokiu atveju, Langų sistemų specialistai patars visais su šarvuotomis durimis susijusiais klausimais – apdaila, tvirtumas, patikimumas ir kitos specifikacijos.