Šilumą atspindinti plėvelė langams: privalumai ir pritaikymas

Šilumą atspindinti plėvelė langams skirta sumažinti pro langus į patalpą patenkančios šviesos ir šilumos kiekį. Paprastai tokia plėvelė yra gaminama iš plonos, skaidrios medžiagos, kuri vėliau uždedama ant stiklo paviršiaus. Speciali danga atspindi nemažą dalį saulės spindulių, tad kambarys nepritvinksta dusinančios šilumos ir tvankumo. Aptarkime, kam tokia plėvelė reikalinga ir kokius privalumus ji suteikia.

Kam ji reikalinga?

Šviesą atspindinti langų plėvelė yra populiarus pasirinkimas namų savininkams ir įmonėms, norinčioms pagerinti energijos vartojimo efektyvumą, sumažinti šildymo/vėsinimo išlaidas ir įgyti privatumo. Ji yra itin lengvai klijuojama ir pritaikoma įvairaus dydžio bei tipo langams. Negana to, šios plėvelės gali tapti lengva ir prieinama alternatyva esamiems langams pakeisti energiją taupančiais modeliais. Nors ir, pavyzdžiui, plastikiniai langai pasižymi puikiomis izoliacinėmis savybėmis, į pietų pusę atsukti langai gaus daugiau saulės šviesos ir neišvengiamai palaikys kambarius šiltesnius. Kai kuriais atvejais, žinoma, tai gali būti pliusas, tačiau gyvenant šiltesnėje aplinkoje ar netoleruojant per daug šilumos, toks išdėstymas nepasitarnaus – čia ir pagelbės šilumą atspindinti plėvelė langams.

Mažiau išlaidų

Šilumą atspindinti plėvelė langams padės sumažinti energijos sąnaudas, mat blokuoja didelę dalį saulės spindulių. Tai reiškia, kad oro kondicionavimo sistemai tenka mažiau darbo – lengviau palaikoma tinkama temperatūra, tad sumažėja elektros išlaidų. Negana to, sumažinus patenkančios šilumos kiekį, tokia langų plėvelė gali prailginti kondicionierių tarnavimo laiką ir sumažinti jų remonto ar keitimo poreikį. Plastikiniai langai, kaip ir minėta, puikiai sulaiko šilumą ir neleidžia įsisprausti šalčiui, tačiau tokia plėvelė dar labiau padės sumažinti šildymo ar vėsinimo išlaidas bei užkirs kelią nuostoliams šaltuoju metų laiku.

Daugiau privatumo

Šilumą atspindinti plėvelė suteiks ir daugiau privatumo – iš lauko bus sunkiau įžiūrėti, kas vyksta viduje, mat sukuriamas veidrodinis efektas. Tai ypač pravers būstams, esantiems judriose gatvėse ar šalia didelio eismo zonų – tokiais atvejais privatumas suteiks ne tik komforto, bet ir saugumo. Negana to, tokia plėvelė suteiks pastatui elegantišką ir šiuolaikišką išvaizdą, ko neretai stokoja paprasti, tačiau efektyvūs plastikiniai langai. Skandinaviškas modernus stilius vis dar karaliauja populiariausių interjero dizaino stilių viršūnėse, tad toks sprendimas padės neatsilikti nuo tendencijų ir suteiks jūsų būstui krislelį prabangos.

Padidintas saugumas

Su tokiomis plėvelėmis ant langų įsibrovėliams bus sunkiau įsižiūrėti, kas slypi namo viduje. Negana to, sudaužius stiklą – plėvelė šukes sulaikys vietoje, dėl ko gali būti išvengta papildomos žalos ir sužeidimų. Kartu su plastikinių langų prieš įsilaužiminėmis sistemomis, šilumą atspindinčios plėvelės gali puikiai pasitarnauti siekiant namų ramybės ir išskirtinio saugumo bei privatumo.

Susidomėjus tokiu sprendimu, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus. Patarsime, papasakosime daugiau, atsakysime į visus jūsų klausimus, o panorėjus pateiksime pasiūlymą! Mėgaukitės puikiu namų mikroklimatu ir saugumu jau šiandien.