Skirtingi plastikinių langų tipai: kokius langus rinktis?

Renkantis langus savo namams, plastikiniai langai tapo populiariu ir praktišku pasirinkimu, pasižyminčiu ilgaamžiškumu, energiniu efektyvumu ir paprasta priežiūra. Tarp įvairių galimų variantų pastaraisiais metais didelio dėmesio sulaukė du dizainai: 5 ir 6-7 kamerų langai. Šios pažangios PVC langų sistemos sukurtos optimizuoti šilumines charakteristikas, garso izoliaciją, konstrukcijos vientisumą ir drėgmės kontrolę. Panagrinėkime, kaip šių dviejų tipų skirtumai ir panašumai gali padėti išsirinkti jūsų būstui tinkamą variantą.

Kam reikalingos langų kameros?

Plastikinių langų kameros tarnauja kaip sudedamosios dalys, prisidedančios prie bendro langų veikimo ir funkcionalumo. Pagrindinis šių dalių tikslas yra padidinti šilumos izoliaciją – kelios oro kišenės rėme veikia kaip kliūtys nuo šilumos perdavimo, sumažindamos šilumos energijos mainus tarp pastato vidaus ir išorės. Ši izoliacinė savybė padeda palaikyti jaukią patalpų temperatūrą, tuo pačiu sumažinant energijos nuostolius ir padidinant energinį efektyvumą. Be to, langų kameros suteikia papildomo tvirtumo ir stabilumo visai konstrukcijai, dėl ko ši tampa atsparesnė deformacijai ar kitokiems įlenkimams. Kameros taip pat padeda izoliuoti garsą, slopinti triukšmą ir taip kurti jaukią bei tylią namų aplinką.

5 kamerų langai

Plastikiniai langai su 5 kameromis siūlo daugybę privalumų – užtikrinama puiki šilumos izoliacija, mat lango rėme kuriamos kelios oro kišenės. Toks variantas taptų puikiu pasirinkimu daugeliui gyvenamųjų patalpų, ypač vyraujant vidutinėms klimato sąlygoms, kur ekstremalūs temperatūros svyravimai nekelia didelių rūpesčių. Jei pirmenybę teikiate energiniam efektyvumui, garso izoliacijai ir ilgaamžiškumui, 5 kamerų langai taps patikimu pasirinkimu. Jie tiks tiek naujos statybos, tiek remonto projektams ir užtikrins našumo bei ekonomiškumo balansą. Kita vertus, jei gyvenate atšiauresnio klimato vietovėje ar ten, kur orai yra gana permainingi, apsvarstykite variantą su daugiau kamerų, kad šiluminis efektyvumas ir izoliacinės savybės būtų dar didesnės.

6-7 kamerų langai

Plastikiniai langai su  6-7 kameromis siūlo pažangų dizainą, suteikiantį namų savininkams keletą išskirtinių pranašumų. Didesnis kamerų skaičius dar labiau pagerina langų šilumines charakteristikas, užtikrina nepriekaištingą izoliaciją ir energinį efektyvumą. Papildomos oro kišenės rėme efektyviai sumažina šilumos perdavimą, tad sutaupoma daugiau energijos ir kuriama patogesnė gyvenamoji aplinka. Be to, toks kamerų skaičius pagerina ir garso izoliaciją, tad šis variantas pasitarnaus gyvenantiems didelio triukšmo lygio vietovėse ar tiesiog arti judrių gatvių.

Vienas iš esminių šio varianto privalumų – padidintas tvirtumas ir stabilumas. 6-7 kameros kuria papildomą atramą, tad langai tampa dar atsparesni deformacijai ir kitokiems pažeidimams. Toks patvarumas užtikrina ilgalaikį veikimą ir ilgainiui mažina priežiūros reikalavimus. Jei gyvenate regionuose, kur vyrauja atšiauresnis klimatas, dažni temperatūros svyravimai ar didelis triukšmo lygis, šis variantas pasitarnaus geresniu našumu, nei kiti. Ypač pravers vietovėse, kurios žiemos šaltesnės, o vasaros karštesnės, mat patobulinta izoliacija padės palaikyti pastovią patalpų temperatūrą ir sumažins priklausomybę nuo šildymo ar vėsinimo sistemų.

Galiausiai, jūsų pasirinkimas priklausys nuo jūsų pačių lūkesčių, biudžeto bei klimato ir akustinių sąlygų jūsų aplinkoje. Jei visgi kyla problemų ar abejonių renkantis, visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus – apžiūrėsime jūsų būstą, patarsime, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą!