Vitrininiai plastikiniai langai – natūralios šviesos namuose šaltinis: kaip jos gauti kuo daugiau?

Akivaizdu, kad langai yra viena svarbiausių namo dalių – pro juos žvelgiame į mus supantį pasaulį ir saugojamės nuo tam tikrų pavojų, gauname saulės šviesos. Kad pastarosios patektų kuo daugiau, verta pamąstyti apie vitrininius plastikinius langus – šie driekiasi per visą sienos aukštį, pageidavus ir ilgį, tad rodos, kad barjeras tarp lauko ir vidaus tiesiog išnyksta. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip tokie langai pagerina bendrą namo ir kambario estetiką, stilių ir apšvietimą.

Estetika

Dėl savo unikalios sudėties ir paskirties, vitrininiai langai sulieja išorinį pasaulį su kambario erdve – galbūt kartais taip ir neatrodo, tačiau langai turi neįtikėtinai didelę įtaką žmogaus tiek fizinei, tiek dvasinei savijautai. Siauri profiliai ir maksimalus kiekis saulės šviesos buvimą kambaryje padaro dešimtis kartų malonesniu, tad net ir niūriausią žiemos popietę jausitės geriau. Šviesus kambarys sukuria iliuziją, kad iš tikrųjų yra didesnis, tad nesijausite sukaustyti, atrodys, kad net oro kambaryje yra daugiau.

Stilius

Vitrininiai plastikiniai langai taps puikiu pasirinkimu sekant architektūros stilių tendencijas. Nepaneigsime, kad šiuo metu itin populiarus skandinaviškas stilius – jo filosofija vertina žmogaus vidinę ramybę ir lengvumą, o kad tai vyrautų ir namuose, reikia atkreipti dėmesį į tam tikras detales. Pavyzdžiui, tokio stiliaus namuose per daug tamsių spalvų nerasite – šviesios spalvos ir jų atspalviai sudaro anksčiau minėtą didesnės erdvės iliuziją. Taip pat derėtų įsigyti keletą stambesnių augalų, o viską vainikuoja langai – kuo didesni, tuo geriau. Čia ir pasitarnauja vitrininiai langai – jie taip puikiai praleidžia natūralią dienos šviesą, kad kartais net įmanoma pasimiršti, jog sėdime viduje, o ne lauke.

Šviesa

Taigi, jau aišku, kad vitrininiai langai yra puikus natūralios šviesos šaltinis. Šiandieną tai ypač aktualu dėl augančių elektros kainų, ypač šaltuoju sezonu – dienos trumpėja, nebesulaukiame tiek daug skaidrios šviesos, bet ranka nekyla jungti lempų, kol saulė dar nenusileido. Tokie langai ne tik praleis maksimalų šviesos kiekį per dieną, bet ir sumažins šilumos išlaidas – sandarių ir kokybiškų tarpinių ir kitų lango mechanizmų dėka, į vidų nepatenka joks šalčio gūsis, o šiluma kokybiškai sulaikoma namuose. Negana to, juk mums, lietuviams, saulės šviesa yra tokia reikalinga: gyvendami gana permainingų orų zonoje, ne visada gauname reikiamą kiekį saulės, o tada jau prasideda rimtesnės problemos – stinga vitamino D, jaučiamės liguisti, nesinori niekur eiti. Taigi, esant progai, apsidairykite savo namuose ir pamąstykite apie vietas, kur būtų galima įmontuoti tokius naudingus, estetiškus ir stilingus vitrininius plastikinius langus – sutaupysite elektros, šilumos, pagerinsite nuotaiką ir bendrą savijautą ir net pajusite artimesnį ryšį su gamta, kai ji bus taip aiškiai matoma. Susidūrus su neaiškumais ar tiesiog kilus klausimų, visada galite susiekti su Langų sistemomis – padėsime išsirinkti tinkamiausią variantą ir papasakosime daugiau.