Žiemos sodo įrengimas: kokius langus rinktis?

Ne paslaptis, kad šiandieną žmonės siekia kuo artimesnio ryšio su gamta: sparčiai plintančios technologijos ir toliau valdo mūsų kasdienybę, tad kartais norisi tiesiog pasimėgauti žalumos vaizdais – užtenka vien žvilgtelti į gamtos peizažą ir iškart pasijaučiame geriau. Deja, gyvenant daugiabutyje ar miesto centre, gamtos gali pristigti – tokiais atvejais imamės sodinti įvairiausių augalų, miško ar pievų tai visgi neatstoja. Yra viena išeitis – žiemos sodas. Iš pradžių galima pagalvoti, kad tai iš senų laikų atėjusi nereikalinga atgyvena, tačiau retai kada susimąstome, kad tokia patalpa gali tapti ne tik pabėgimu nuo alinančios kasdienybės, bet ir būdas pakelti būsto vertę.

Žiemos sodas: kas tai?

Žiemos sodas tai būsto dalis su įstiklintomis sienomis ir lubomis – iš pirmo žvilgsnio primena modernų šiltnamį, tačiau tokia patalpa turi daug daugiau „sluoksnių“. Anksčiau tokie sodai klestėdavo dvarų laikais, tačiau šiandieną, kai taip trūksta ryšio su gamta, šis priestatas vis sparčiau grįžta į madą.

Žiemos sodą galima statyti kaip būsto dalį – pavyzdžiui, balkone – arba atskirai. Pirmasis variantas puikiai tiks norintiems susikurti nuosavą žalumos kampelį miesto centro daugiabutyje, o pastarasis norintiems atsiriboti, atsipūsti ir grožėtis už lango besidriekiančiais gamtos vaizdais nuosavose valdose. Žiemos sodu vadinama todėl, kad įvairūs augalai ten žaliuos net žiemą ir atstos atskirą gamtos lopinėlį viduje. Negana to, tokiame sode, suprojektuotame kaip atskiras pastatas, galima įsirengti oranžeriją ar net baseiną – galimybės išties beribės, tad pamąstykite apie savo ir namiškių prioritetus ir imkitės darbų.

Taigi, akivaizdu, kad pastačius tokį sodą galite ne tik susikurti nuosavą prieglobstį ar oazę, bet ir modernizuoti savo būstą.

Kokius langus rinktis?

Kaip jau minėta, žiemos sodas yra gausiai įstiklintas – tiek lubos, tiek sienos, tad itin svarbu pamąstyti apie geriausiai tokiam statiniui tinkančius langus. Siekiant, kad į sodą patektų kuo daugiau saulės spindulių, geriausias variantas būtų aliuminio langai – jų siauri, tačiau ilgaamžiai profiliai užtikrins maksimalų kiekį šviesos ir leis klestėti bet kokiam jūsų įrengtam mikroklimatui ir augalijai. Negana to, juos galima nudažyti bet kokia pageidaujama spalva, tad variantą atras net patys išrankiausieji, o pats profilių siaurumas sukurs iliuziją, kad eksterjeras liejasi su interjeru. Šių langų tvirtumas užtikrins sklandžią sudėtingesnių darbų eigą – įrenginėjant žiemos sodą tai itin svarbu, mat gali tekti įstatyti neįprastų formų langus. Be to, aukštas aliuminio langų atsparumas įvairioms oro sąlygoms užtikrins patvarumą ir puikią izoliaciją.

Tokia įmantri konstrukcija reikalauja ypatingo kruopštumo – įvairios langų formos, šilumos, garso izoliacija ir daugelis kitų niuansų gali būti įkandami ne kiekvienam, tad kilus bet kokiems klausimams visada galite kreiptis į Langų sistemų specialistus: patarsime, padėsime, o prireikus ir įmontuosime bet kokius jūsų pasirinktus langus.