Viskas, ką turite žinoti apie A+ plastikinius langus

Ne paslaptis, jog pastaraisiais metais rodomas vis didesnis susirūpinimas gamta ir klimatu: stengiamės gyventi „žalesnį“ gyvenimo būdą, nešiukšlinti, neeikvoti maisto, vandens ir kitų gyvybiškai svarbių resursų. Kaip bebūtų, nemažai energijos prarandama ir nesandariomis namų konstrukcijomis, dėl ko eikvojami įvairūs energiniai ištekliai. Kad to išvengtumėme, jau nuo 2021 m. Lietuvoje naujos statybos namams būtina pasiekti A++ lygį. Jei visgi nusprendėte remontuoti jau turimą namą, optimaliausiu variantu gyventi ekologiškiau, ko gero, tampa A+ klasės plastikiniai langai. Aptarkime svarbiausius jų aspektus ir pasidomėkime jų nauda.

Charakteristika

Kaip ir bet kokie plastikiniai langai, A+ klasės variantai taip pat pasižymi puikiu sandarumu. Tokių langų šilumos perdavimo koeficientas turi būti ne didesnis, nei maždaug 0,85 – šis skaičius žymimas raide U ir yra matuojamas W/m2K formule – kuo skaičius mažesnis, tuo plastikiniai langai energiškai efektyvesni. Savaime suprantama, jei jūsų langai bus sandaresni, nereikės permokėti sąskaitų šaltuoju metų laiku – būtent todėl šis variantas yra kone tinkamiausias remontuojant jau turimą namą ir nenorint įsirengti saulės baterijų ar kitų prietaisų, kurių prireiktų A++ klasės namams. Kaip bebūtų, nesupainiokite langų energinio efektyvumo klasės su pastato energinio naudingumo klase – tai skirtingi rodikliai, o specialūs reikalavimai yra nustatomi techniniame apraše, įvertinus įvairių veiksnių įtaką bendrosioms pastato charakteristikoms.

Prieš tokį remontą nepamirškite atsižvelgti ir į langų laidumą orui, kuris yra nustatomas tik laboratoriniais tyrimais. Didelis šansas, kad pasirinkę A+ klasės langus atrasite tikrą aukso viduriuką, nereikalausiantį per didelių išlaikymo pastangų. Negana to, įmontavę šiuos langus pietinėje fasado pusėje sutaupysite dar daugiau – natūrali saulės šviesa taps puikiu energijos šaltiniu.

Montavimas

Atradę tinkamiausius A+ klasės plastikinius langus jūsų namams nepulkite per anksti džiaugtis – net ir patys šilčiausi ir naudingiausi langai ar durys savaime neužtikrins norimo energinio efektyvumo, jei nebus tinkamai sumontuoti. Atsižvelgiant į A+ klasės reikalavimus, reikėtų montuoti šiltinamajame sluoksnyje naudojant tik kokybiškas izoliavimo ir sandarinimo medžiagas. Montavimo vietoje susidaro kone daugiausia šilumos tiltelių, tad įsitikinkite, jog šį darbą atliks tik kvalifikuoti specialistai.

Taigi, jei norite kokybiškai įmontuotų A+ klasės langų ir gauti tai įrodantį sertifikatą, būtina užtikrinti puikias konstrukcijų šilumines savybes, sandarumą ir pan. – čia jums ir padės Langų sistemos. Jei kyla klausimų ar neaiškumų, visada galite kreiptis – apžiūrėsime jūsų būstą, įvertinsime jam keliamą aplinkos poveikį ir kaip jis gali paveikti įmontuotus langus, patarsime, o panorėjus pateiksime optimalų pasiūlymą! Neabejojame, kad A+ klasės langų termoizoliacinės savybės sumažins jūsų šildymo išlaidas, užtikrins ekonomiškesnį ir komfortiškesnį gyvenimo būdą bei sumažins iš aplinkos atkeliaujančio triukšmo taršą.